REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno mafijos veterano Henriko Daktaro priešai ar gerbėjai turi unikalią progą už 3000 litų kas mėnesį išsinuomoti prabangią Užliedžių pilį, kurioje jis mėgdavo puotauti su kitais legendomis apipintos Daktarų gaujos veteranais, prižiūrėdavo savo augintinius ir galiausiai pabėgo nuo jį suimti atvykusių pareigūnų.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaneigė sklandančių gandų

Nuo praėjusių metų spalio H. Daktarui teismo laukiant Lukiškių tardymo izoliatoriaus – kalėjimo vienutėje, Kaune ėmė sklisti kalbos, jog Daktarų šeimyna, kuriai visas priklausantis turtas yra areštuotas, neišgali išlaikyti milžiniškos pilies ir žada taupyti įsileidę nuomininkus.

REKLAMA

Nekilnojamojo turto nuomos agentė vienoje populiarioje interneto svetainėje prieš kelias dienas paskelbė, jog Kauno pakraštyje esančioje Užliedžių gyvenvietėje, ramioje ir strategiškai geroje vietoje išnuomojamas dviejų aukštų 7 kambarių mūrinis 400 kvadratinių metrų namas su baldais ir buitine technika.

„7 kambariai, židinys, dideli balkonai, 2 virtuvės, 2 san.mazgai, katilinė, skalbykla, garažas 2 automobiliams. Prie namo yra 20 arai žemės sklypas. Kiemas gražiai sutvarkytas, aptvertas tvora, lauko baseinas 50 kv.m., 2-jų m. gylio, pavėsinė, dekoratyviniai augalai. /.../ Rami vieta, akligatvis, šalia Nevėžis. Geras susisiekimas su Kauno

miestu. Tinka gyventi 2 šeimoms“, – taip skelbime apibūdinamas išnuomojamas namas.

REKLAMA
REKLAMA

„O koks jums skirtumas kam priklauso šis namas? Atvažiuosite ir pamatysite“, – paklausta, ar išties ketinama išnuomoti garsiąją Daktarų pilį, potencialiu nuomininku apsimetusiam Balsas.lt žurnalistui sakė nekilnojamojo turto agentė.

Tačiau vėliau prašnekus, jog internete publikuojamos namų viduje darytos fotografijos labai primena televizijoje ne kartą matytus reportažus iš Daktarų Pakaunės vilos, moteris šypsodamasi atsakė: „Gerai jūs viską matote, aš negaliu nieko paneigti... Bet jei jūs išties ieškote namo, nemanau, kad jums turėtų būti svarbu, kas yra tikrasis jo šeimininkas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Namo išlaikymas nepigus

Visa tai gali tapti jūsų namais, jei turite storą piniginę. Išlaikyti Užliedžių pilį bet kuriam žmogui šiais ekonominio sąstingio laikais turėtų būti sudėtinga.

Specialistų teigimu, vien už šildymą kas mėnesį reikia atseikėti apie 3000 Lt.

„Turbūt suvokiate, kadangi namas yra 400 kvadratinių metrų, tad nebus labai jau pigus jo išlaikymas. Bet galite šildytis ir kietu kuru, ir dujomis“, – tvirtino nekilnojamojo turto agentė netikėto objekto nuomininku apsimetusiems portalo Balsas.lt žurnalistams.

REKLAMA

Paklausus, kuriam laikui yra išnuomojama garsioji Kauno šeimynos rezidencija, nuomininkus medžiojanti tarpininkė atsakė: „Ieškome nuomininkų ilgesniam laikui – mažiausiai metams. Bet manau, kad galutinę kainą sutarsite su namo šeimininke“.

Vila šturmuota, apšaudyta, sprogdinta

1985-aisiais H. Daktaro pradėta statyti pilis stovi 43 arų žemės sklype.

Dar sovietiniais laikais teisėsaugos surengti Henytės pravarde pagarsėjusio H. Daktaro namo šturmai priminė aštraus siužeto kovinį filmą.

Į šį namą per langus ir duris vienu metu įsiverždavo būrys uniformuotų bei civiliniais drabužiais vilkinčių kriminalinės policijos pareigūnų.

REKLAMA

Pasakojama, kad maždaug 1986-ųjų rudenį nuo aplink namą šturmuojančių pareigūnų sukelto triukšmo pabudęs Henytė spėjo įsispirti į šlepetes ir šoko per langą. Tačiau netoli tenubėgęs buvo sugautas pievoje ir surakintas antrankiais.

2006-ųjų rudenį H. Daktarui patekus už grotų, pasklido kalbos, kad prabangioje viloje šeiminkaujančios moterys nusprendė ją parduoti. Tačiau tąsyk potencialų dvaro pirkėjų neatsirado.

Paskutinį kartą šis dvaras informacinėje erdvėje nuskambėjo 2008–ųjų gruodį, kai prieš pasitraukiant H. Daktarui iš Kauno, Užliedžių dvaras buvo apšaudytas Kalašnikov automatais, namų kiemą bandyta sprogdinti granatomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol neatskleisto incidento aplinkybes tiriantys pareigūnai mano, jog užpuolimą galėjo inscenizuoti ir pats namo šeimininkas.

Tuo tarpu Kaune plačiai šnekama, jog buvo atvykę šiuo metu mieste šeimininkaujančių banditų atstovai ir nusprendė pagąsdinti senosios kartos mafijos veikėją.

Pastarosios versijos laikosi ir pats šiuo metu Lukiškėse įkalintas H. Daktaras.

Nuomininkų nevilioja

Nė vienas kalbintas nekilnojamojo turto ekspertas tvirtina, kad skandalingai pagarsėjusių veikėjų ar rezonansinių nusikaltimų vietomis tapusius objektus itin sunku parduoti.

REKLAMA

Tačiau sudėtinga netgi ir tokius objektus išnuomoti.

Verta prisiminti, jog Kaune, Panemunėje esančio buto, kuriame 1998-aisiais buvo nužudytas kunigas Ričardas Mikutavičius, savininkė susidūrė su didžiuliais sunkumais, kai nusprendė surasti nuomininkus.

Neoficialiai kalbama, kad šiai moteriai pastovių nuomininkų paieškos užtruko keletą metų. Kaskart per televiziją rodomose laidose išvydę dvasininko R. Mikutavičiaus nužudymo vietą, nuomininkai iškart nuspręsdavo pasitraukti.

Daktarų „šeimos“ šulai kraustosi iš erdvių namų

Atrodo, kad paskutiniu metu senosios Vilijampolės daktarų „šeimos“ nariai ir jų artimieji yra priversti keltis iš erdvių ir prabangių pakaunės namų.

REKLAMA

Kalbama, kad taip pat už grotų teismo laukiančio Egidijaus Abariaus, pravarde Goga įspūdingas namas Šilelio kaime jau kuris laikas yra be savo šeimininkų.

Iš nuosavo namo šalia Kauno esančioje Giraitėje į vieną miesto daugiabučių spalio mėnesį persikėlė ir prieš H. Daktarą parodymus duodantis kriminalinės policijos darbuotojų akylai saugomas buvęs gaujos narys Vidmantas Gudzinskas, pravarde Guzas.

Sargybiniams Guzas yra suteikęs vieną savo trijų kambarių buto kambarį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų