REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

91 šalies gamybos įmonei skirta beveik pusės milijardo litų suma įmonių technologijų modernizavimui ir gamybos linijų atnaujinimui. Tokia galimybė buvo sudaryta Ūkio ministerijai paskelbus du kvietimus teikti paraiškas pagal Europos Sąjungos (ES) paramos priemonę „Lyderis LT“.

REKLAMA
REKLAMA

„Lyderis“ buvo viena aktualiausių ES paramos priemonių ir ją įgyvendinome su kaupu. Verslui paskirstėme netgi daugiau lėšų, nei buvo numatyta pradžioje. O kadangi priemonė sulaukė didelio susidomėjimo ir ne visoms teigiamai įvertintoms paraiškoms užteko lėšų, dalis jų buvo įtrauktos į rezervinių projektų sąrašą“, – sako ūkio ministras Dainius Kreivys.

REKLAMA

Priemonei „Lyderis LT“ skirtos lėšos yra išnaudotos, o priemonės rezervinio sąrašo galiojimo laikas baigsis 2010 m. gruodžio 31 d. 2011 metais verslas galės naudotis kitomis ES paramos priemonėmis.

Ūkio ministro įsakymais 110 projektų, kuriuos įgyvendina 91 įmonė pagal priemonę „Lyderis LT“ skirta 438,38 mln. Lt ES paramos. 90 projektų vykdo mažos ir vidutinės įmonės, 20 projektų – didelės šalies įmonės.

Priemone „Lyderis LT“ skiriamos paramos tikslas – paskatinti įmones įsigyti naujas gamybos technologines linijas arba modernizuoti esamas gamybos technologines linijas ir taip sudaryti palankias sąlygas įmonių darbo našumui ir eksportui didinti, kuriant aukštesnės pridėtinės vertės produktus.

Pagal šią priemonę finansuojamos veiklos, susijusios su naujų gamybos technologinių linijų įsigijimu ir įdiegimu, esamų gamybos technologinių linijų modernizavimu, įmonės vidinių inžinerinių tinklų, kurių reikia naujoms gamybos technologinėms linijoms diegti ar esamoms modernizuoti, įrengimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų