REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš tris dienas Rokiškio rajone trūkus produktotiekio vamzdžiui ir į aplinką išsiliejus dyzelinui, pasak aplinkosaugininkų, avarija likviduojama vangiai. Be to aiškėja, kad dyzelino išsiliejo daugiau nei manyta iš pradžių. Dėl sniego ir šalčio avarijos pasekmes likviduojanti technika lūžta ir genda, todėl bus prašoma Krašto apsaugos ministerijos pagalbos. Aplinkosaugininkai sako, kad avarijos mastai didesni nei manyta, todėl baiminasi, kad prieš 40 metų nutiestas produktotiekio Polockas–Ventspilis vamzdynas vėl gali trūkti.

REKLAMA
REKLAMA

Avarijos priežastis aiškinasi Energetikos inspekcijos komisija, o vamzdyną prižiūrinčios bendrovės „Orlen Lietuva“ atstovai sako jį tikrinantys nuolat.

REKLAMA

„Vamzdynai periodiškai tikrinami ir nustatomos vietos, kur reikia atlikti remonto darbus. Komisija turi išanalizuoti visas aplinkybes, nustatyti priežastis ir numatyti priemones“, – kalbėjo bendrovės „Orlen Lietuva“ viešųjų ryšių direktorė Aurelija Trakšelienė.

„Panoramos“ žiniomis, vamzdis galėjo pratrūkti esą latviams užsukus sklendes ir apie tai neva nepranešus. Manoma, kad dyzelino išsiliejo tūkstančiai tonų, nes jau surinkta per du šimtus. Tačiau darbus stabdo sniegas ir šaltis, mašinos klimpsta ir genda.

REKLAMA
REKLAMA

„Čia vanduo ir nafta kartu, tai vanduo prišąla prie visų kranų ir negalima nei atsukt, nei užsukt. Čia kyla daug problemų. Bandom visaip jas spręsti: ir šildom, ir šaldom, ir keičiam viską. Daug darbo ir sunku“, – tvirtina įmonės „Ekocentras“ direktorius Saulius Grigiškis.

Per drenažo sistemą teršalai jau pateko į melioracijos griovį ir iki Vyžuonos upės jiems liko pusantro kilometro. Pasak ekstremalių situacijų komisijos, supilti du apsauginiai pylimai, o prieš juos susikaupiantys teršalai siurbiami į specialias talpyklas, jos irgi perpildytos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dabar, atrodo, normaliai sudėliotos tos grandys, prioritetai, kad nenutrūkstamai procesas eitų“, – kalbėjo Rokiškio savivaldybės administracijos direktorius, Ekstremalių situacijų komisijos pirmininkas Gintautas Rekerta.

Aplinkos viceministras Aleksandras Spruogis tikina, kad darbai vyksta vangiai.

„Galima suprast, kad galbūt nespėjo sutraukit visų pajėgumų, kiek yra rajone. Tiek yra surinkta, bet vertinant avarijos mastus, reikėtų galvot ir apie kitų rajonų savivaldybių pagalbą. Technika reikalinga šiandien, nes po 3–4 dienų tikrai gali būti per vėlu“, – LTV naujienų tarnybai teigė viceministras.

Žala gamtai bus nustatyta tik atlikus visus tyrimus. Pagalbos avarijos padariniams likviduoti bus prašoma iš kariškių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų