REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

BBC, kaip ir daugelis kitų žiniasklaidos priemonių, metų pabaigoje apžvelgė svarbiausius įvykius.

REKLAMA
REKLAMA

Šį kartą BBC apžvelgė pasaulio politikus, ekonomistus ir verslininkus, religinius vadovus, palikusius šį pasaulį per 2010 metus.

REKLAMA

BBC sąraše yra ir velionis Lietuvos prezidentas A.M. Brazauskas. BBC rašo, kad būdamas LKP generaliniu sekretoriumi jis inicijavo Lietuvos komunistų atskilimą nuo Maskvos

Šis žingsnis padėjo šaliai iškovoti nepriklausomybę 1990-aisiais, o nuo Antrojo pasaulinio karo (nuo 1944 m.) TSRS sudėtyje buvusi Lietuva tapo pirmąja nepriklausomybę paskelbusia TSRS respublika.

Balandį šalia Katynės Rusijoje tragiškai žuvęs 60-metis Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis taip pat paminėtas. Sąraše yra ir toks garsus JAV politikas, ilgiausiai senatoriaus poste išbuvęs respublikonas T. Styvensas.

Taip pat transliuotojas minimi Argentinos prezidentą N. Kirchnerį, šiitų didįjį ajatolą Fadlalą, dainininkę ir pilietinių teisių aktyvistę L. Horne, Nigerijos prezidentą Yar Aduą, indų komunizmo ideologą Jyoti Basu, Pietų Afrikos baltųjų rasistų lyderį E. Terreblanche, garsią advokatę E. Edwards ir kitus žymius asmenis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų