REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užkirsti kelią peršalimui, sustiprinti imunitetą ir tuo pačiu pasirūpinti oda. Sakysite noriu per daug. Nieko panašaus. Ir pagalbininkai šiuo atveju yra išties paprasti - citrusiniai vaisiai, tiksliau vonios su apelsinais, citrinomis ir greipfrutais.

REKLAMA
REKLAMA

Visų citrusinių vaisių sudėtyje yra vitamino C, kuris didina organizmo atsparumą infekcijoms. Be to, askorbo rūgštis skatina antikūnų gamybą ir teigimai įtakoja imuninių ląstelių gamybą.

REKLAMA

Pasak kosmetologų, vitaminas C - odos jaunintojas: jis stimuliuoja jungiamojo audinio skaidulas, aktyvina odos ląsteles, stabdo smulkių raukšlių formavimąsi. Askorbino rūgštis būtina kolageno, kuris reikalingas tam, kad mūsų oda kuo ilgiau išliktų elastinga, gamybai. Organinės rūgštys, kurių taip pat gausu citrusiniuose vaisiuose, daro mūsų odą baltesnę ir lygesnę.

Citrusinių vaisių vonia raminamai veikia nervų sistemą. Moksliniai tyrimai skelbia, kad apelsinai, greipfrutai, citrinos padeda įveikti žiemos nuovargį, mažina susierzinimą, kelia nuotaiką.

REKLAMA
REKLAMA

Eterinių aliejų, pagamintų iš citrusinių vaisių, aromatas teigiamai veikia kvėpavimo takus, pasižymi priešuždegiminiu poveikiu, taip pat yra puiki kosulio ir slogos profilaktikos priemonė.

Receptai

Vonia su apelsinų ir greipfrutų sultimis

Sulčiaspaude išspauskite 3 didelių greipfrutų ir 4 apelsinų sultis, supilkite į vonią. Žievelių ir minkštimo neišmeskite. Suriškite juos į marlės skiautę ir įmeskite į vonią.

Citrinų ir medaus vonia

Smulkiai supjaustykite 7 citrinas, sudėkite jas į stiklinį indą, užpilkite karštu vandeniu ir palikite nusistovėti 2-3 valandas. Po to marlėje išspauskite sultis, supilkite jas į vonią. 100 g liepų arba grikių medaus ištirpinkite karštame vandenyje ir taip pat supilkite į vonią.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apelsino žievelių ir rožių aliejaus vonia

Sutrinkite 150-200 g sudžiovintų apelsinų (citrinų) žievelių, suberkite į indą, užpilkite 2 šaukštais rožių (migdolų) aliejaus. Uždengtą indą palaikykite 30 min. Po to supilkite į vonią.

Verta žinoti:

- Maudytis tokioje vonioje reikėtų sėdint arba pusiau sėdomis maždaug 10-15 min. du kartus per savaitę. Vandens temperatūra turi būti 35-40 C. Plaušine ar specialia pirštine galima pamasažuoti visą kūną.

- Pasak fiziologų, peršalus ar susirgus kokia nors kita infekcine liga vandens procedūrų mūsų odai reikia kaip niekada.

- Kosmetologai teigia, kad apelsinų eterinis aliejus - efektyvi priemonė kovai su celiulitu: ji gerina elastingumą, maitina ir atnaujina odą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų