REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinomas belgų sociologas ir teologas, kunigas Francois Houtartas, dar vadinamas „antiglobalizmo tėvu“, paragino savo šalininkus atšaukti kampaniją dėl Nobelio taikos premijos paskyrimo jam, nes prieš 40 metų tvirkino savo aštuonmetį pusbrolį.

REKLAMA
REKLAMA

Aštuoniasdešimtmetis F. Houtartas 2009 metais tapęs UNESCO premijos laureatu „Už tolerantiškumo ir prievartos nenaudojimo idėjų skleidimą“, atsistatydino iš savo paties sukurtos 1976 metais nevalstybinės organizacijos „Trijų kontinentų centras“ (CETRI) vadovo posto.

REKLAMA

F. Houtartas prisipažino, kad 1970 metais jis du kartus lietė vieno iš savo pusbrolių, kuriam tuo metu buvo aštuoneri, lytinius organus. Šiuos veiksmus pats F. Houtartas pavadino „neapgalvotais ir neatsakingais“.

Seksualiniai F. Houtarto priekabiavimai buvo paviešinti po to, kai jo pusseserė parašė anoniminį skundą į komisiją, kuri tiria katalikų kunigų seksualinės prievartos atvejus.

Rugsėjį Belgijos federalinė prokuratūra užfiksavo 103 naujus skundus dėl palaidų kunigų veiksmų. 76% skundus įteikusių žmonių – apie 50 metų vyrai, kurie vaikystėje nukentėjo dėl pedofilų veiksmų. Prokuratūros atstovų tvirtinimu, šiandien tarp gyvų liko tik 28% kunigų, įtariamų pedofilija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų