REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vaismedis kilęs iš Centrinės Amerikos. Tai gana stambus, iki 20 m aukščio medis, kurio žali lapai siekia net iki 20 cm ilgio.

REKLAMA
REKLAMA

Kambaryje laikomi avokadai labai retai kada užaugina savo vaisius. Net jei ir sulauktumėte vaisių, jų skonis gerokai skirtųsi nuo auginamų natūralioje aplinkoje.

Tačiau, avokadas turi labai įdomiausią ir neįprastą sėklą, ir, jei jūs būsite pakankamai kantrūs, galėsi džiaugtis egzotika ir atogrąžomis dvelkiančiu avokado medeliu.

REKLAMA

Pradėkite nuo sėklos

Pirmiausiai reikia avokadą sudaiginti. Suvalgyto avokado kauliuką pamerkite į indą su vandeniu. Vandens turi būti nedaug, kad apsemtų pusę ar trečdalį sėklos. Stebėkite, kad vanduo neišdžiūtų. Po 2 – 6 savaičių avokado kauliukas turėtų perskilti ir išleisti daigelį. Pasodinkite jį į vazonėlį su žemėmis. Prižiūrėkite, kad žemė visuomet būtų drėgna, netruktų šviesos, o kauliuką galima sodinti ir tiesiai į žemę, bukuoju galu į apačią, smailesnę jo viršūnėlę palikite kyšoti iš po žemių. Gausiai palaistę pasodintą sėklą, uždenkite vazonėlį polietilenu. Tuomet daigelis greičiau sudygs, nes augimo sąlygos bus panašios į natūralias.

REKLAMA
REKLAMA

Auginimas ir priežiūra

Kad avokado medelio lapija būtų vešli ir graži, reikia jį genėti. Kai stiebas užauga iki 15 cm, nukirpkite trečdalį jo ilgio. Kai jūsų augalo šakos užauga ir pradeda vystytis lapija, pasodinkite jį į 10 -13 cm skersmens vazoną.

Avokado medelis labai mėgsta šviesą, drėgmę ir derlingą dirvožemį. Vasarą laistykite gana gausiai, o žiemą saikingiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų