REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Berlyne, prieš pat Reichstago pastatą, bus įrengti „saugumo uostai“ – patikros punktai, pro kuriuos turės praeiti visi, norintys patekti į šio istorinio pastato teritoriją.

Pranešama, jog anksčiau saugumo varteliai buvo įrengti pačiame Reichstage, tačiau ne jo išorėje. Pasak Bundestago (Vokietijos parlamento – „balsas.lt“) narių, tokių priemonių reikia imtis tam, kad teroristams būtų atimta galimybė pranesinešti bombas.

Žinia, kad šių metų lapkričio 17-ąją šalies vidaus reikalų ministras Thomas de Maiziere paskelbė turintis duomenų apie teroristų planuojamus išpuolius Berlyne. Remiantis šia informacija, mieste buvo gerokai sustiprintos saugumo pajėgos. Tuomet Reichstagas buvo apjuostas laikinomis metalinėmis tvoromis, o legendinis jo kupolas – turistams tapo laikinai neprieinamas.

Kiekvienais metais Reichstagą aplanko maždaug 3 mln. žmonių. Kol kas nėra atskleidžiama tokių „saugumo uostų“ įrengimo data. Pasak inžinierių, jie bus suplanuoti taip, kad nedarkytų miesto panoramos.

Reichstago pastatas 1894 m. buvo pastatytas specialiai parlamento, rinkto tiesioginiuose rinkimuose, darbui.

Šį Vokietijos vyriausybės pastatą rekonstravo seras Normanas Fosteris (Norman Foster). Projektas parengtas atsižvelgiant į politinius ir socialinius pokyčius, kurie vyko vėl suvienytoje Vokietijoje. Rezultatas - technologiškai pažangus statinys, tapęs naujojo Berlyno simboliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų