REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzija paskelbė penkių miestų, kurių žaliosiose zonose bus draudžiama važinėti visureigiams ir automobiliams su senais dyzeliniais varikliais, vardus. Šis įstatymas daugiausiai diskusijų sukėlė Paryžiuje, kur minėta žalioji zona užima gan ženklų miesto plotą.

REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad tai leis tausoti miestų centruose gyvenančių žmonių sveikatą. Prancūzijos statistika teigia, kad oro užterštumas bent devyniais mėnesiais sutrumpina bendrastatistinio individo gyvenimą, o dėl kenksmingų medžiagų Prancūzijoje kiekvienai metais miršta 40 tūkst. Žmonių.

REKLAMA

Prancūzijos ekologijos ministerija dar nėra tiksliai apsiprendusi dėl įstatymo galiojimo subtilybių. Dar nėra aišku, tiksliai kokiems automobiliams galios draudimas, neaišku ar draudimas galios visuomet, ar tik kažkuriuo paros metu.

Savo ruožtu automobilininkų bendruomenė šį įstatymą vertina labai kritiškai. Teigiama, kad ne visos žaliose zonose gyvenančios šeimos gali sau leisti naujus ir aplinką tausojančius automobilius.  Savo argumentus jie motyvuoja ir tuo, kad paskaičiavus visą miestuose išskiriamą CO2 kiekį, automobilių teršalai sudaro tik 12 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų