REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) uždraudė pardavinėti nekokybiškus itališkus makaronus, kuriuose aptikta vabalų.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos miesto VMVT gavo vartotojo skundą dėl prekybos centre „Norfa XXL“ (Taikos pr. 66A, Klaipėda) įsigytų fasuotų makaronų „Da Vinci“ ir juose rastų vabalų.

REKLAMA

Atlikus minėto prekybos centro patikrinimą prekyboje rasta 8,172 kg itališkų makaronų „Da Vinci“ ir nustatyta, jog makaronų pakuotėse yra plika akimi matomų kenkėjų. Šių makaronų realizacija buvo uždrausta.

Taip pat buvo atliktas bendrovės „Rivona“, kuri vykdė itališkų makaronų „Da Vinci“ realizaciją „Norfos mažmena“ prekybos centruose, patikrinimas. Nustatyta, jog „Rivona“, taikydama įmonės savikontrolės sistemoje numatytas priemones, savanoriškai sustabdė „Da Vinci“ makaronų pardavimą.

REKLAMA
REKLAMA

Kėdainių rajono VMVT (šiame rajone yra bendrovės „Rivona“ didmeninės prekybos sandėliai) uždraudė minėtų makaronų realizaciją (viso 3992 kg), nurodė surinkti išplatintas makaronų pakuotes iš mažmeninės prekybos tinklo bei pateikti išsamią informaciją apie išplatinimą ir iš rinkos surinktą makaronų kiekį. Tyrimas tęsiamas.

Lietuvoje yra parduodami daugiau nei 40 procentų makaronų, kurie yra įvežtiniai. Daugiausiai makaronai įvežami iš Italijos, Vokietijos, Čekijos, Vengrijos, Lenkijos, Slovakijos, Prancūzijos, o taip pat iš trečiųjų šalių Ukrainos, Rusijos ir kt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų