REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Muzika nuo pat senovės padėdavo žmonėms iškęsti didžiausias nelaimes, pagyvinti įvairias progas ar tiesiog išreikšti emocijas. Pažvelkime į muzikos istoriją ir prisiminkime įsimintiniausius pusšimčio metų „perliukus“.

REKLAMA
REKLAMA

Skaitykite pirmąją bei antrąją dalis.

Spindintys aštuoniasdešimtieji

Šis dešimtmetis neatsiejamas nuo disco muzikos stiliaus: nuotaikingo ritmo, blizgių apdarų ir pašėlusio gyvenimo ritmo. Muzika iš scenos nužengė ir į kino filmus. Darbas „Saturday night fever“ pagrindinį aktorė Johną Travoltą pavertė populiariausiu ir trokštamiausiu to laikmečio vyru.

REKLAMA

Tuo tarpu grupė „Bee Gees“, kūrusi dainas šiam filmui, sulaukė neįtikėtino populiarumo.

Daugeliui grupių pavyko sukurti iki dabar neužmirštamas dainas, tačiau nemažai kolektyvų ir pasidžiaugdavo sėkme vos išblėsus vienintelio kūrinio populiarumui. Tarp vieno hito savininkų būtina paminėti „Lipps Inc.“ su daina „Funky town“.

Viena populiariausių tuo metu – ir Blondie „Heart of glass“.

Nei vienas disco stiliaus atlikėjas nesugebėjo sutraukti pilnas sales klausytojų – šie mieliau rinkosi į diskotekas, kur išgirsdavo žymiausius kiekvieno atlikėjo kūrinius.

REKLAMA
REKLAMA

Populiariosios muzikos triumfas

Populiarėjant disco stiliui, populiariosios muzikos atlikėjai susiėmė ir klausytojus bandė sudominti kiek rimtesne pop muzika. Vieni jų – britų grupė „Queen“ su Freddie Mercury priešaky. Pačioje pradžioje pradėję kurti progresyviojo rocko muziką, po truputį persiorientavo į lengvesnį turinį.

Europos pozicijas tarptautinėje muzikos scenoje sustiprino ir grupės ABBA iškilimas – 1974 metais laimėjus konkursą „Eurovizija“. Populiarumu jie prilygo tokiems gigantams kaip „The Beatles“ ar „The Rolling stones“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aštuntasis dešimtmetis gali būti pavadinamas spalvingiausiu šimtmečio laikmečiu. Atlikėjai itin akcentavo savo sceninį įvaizdį, stebino įspūdingais kostiumais. Ekscentriška išvaizda stebino ir populiarėjantis muzikantas Eltonas Johnas. Sero titulu besididžiuojantis vyras sugebėjo sudominti tiek rocko, tiek švelnių baladžių mėgėjus.

Gyvenimą diktuoja reggae

Kartu su spalvinguoju disco konkuravo visai kitokį gyvenimo būdą diktuojanti raggae muzika. Lotynų Amerikoje išpopuliarėjęs muzikos stilius pavergė tiek amerikiečius, tiek europiečius. Galima teigti, jog Bobas Marley, grojęs su grupe „The Wailers“, buvo šio muzikos ir gyvenimo stiliaus diktatorius.

REKLAMA

Nemirštantis rockas

Nors aštuntąjį dešimtmetį dominavo lengvesnio stiliaus muzika, savo pozicijų neužleido ir rocko muzika, pagimdžiusi daugelį genialių kūrėjų bei populiarių grupių.

Grupė „Aerosmith“ – vis dar patenka į populiariausių rocko muzikos atlikėjų sąrašus. Aštuntąjį dešimtmetį susibūrę muzikantai jau atsidžiaugė savo šlovės viršūne, tačiau iki šiandien liko itin populiarūs. Darbštieji muzikantai per dešimtmetį sugebėjo išleisti šešis albumus, kurių kiekvienas tapo po kelis ir daugiau kartų platininiais.

REKLAMA

Iššaukiančia išvaizda bei poelgiais ir ne ką mažiau trankesne muzika pradėjo stebinti ir „Kiss“. Šie kaskart stebindavo pasirodymais: su fekerverkais, kraujo klanais, speceliaisiais efektais ir gluminančiais triukais. Atlikėjų skiriamasis ženklas – kiekvieno jų skirtingas makiažas.

Muzikos pasaulyje pasižymėjo ir australai „AC/DC“, itin sparčiai sugebėję užkariauti tiek europiečių, tiek amerikiečių ausis ir širdis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų