REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors buvo žadėta, kad oficiali naujojo „Apple“ planšetinio kompiuterio „iPad“ premjera Lietuvoje įvyks per šias Šv. Kalėdas, tačiau dėl  didelės paklausos kitose šalyse, kuriose jis jau buvo oficialiai pristatytas, premjera Lietuvoje nukeliama kitiems metams, pranešė bendrovė „Topo grupė“.

REKLAMA
REKLAMA

„iPad“ paklausa pasirodė tokia didelė, jog paaiškėjo, kad nėra pakankamų gamybinių pajėgumų norint šiais prietaisais aprūpinti visus norinčius. Lietuvai nepatekus į sąrašą šalių, kurioms pirmiausia turėjo būti pateiktas naujasis „iPad“, ši data buvo nukelta, teigiama bendrovės pranešime.

REKLAMA

Skelbiama, kad oficialiai „iPad“ bus pristatytas vasario mėnesį „Topo Centro“ ir „Euronics“ parduotuvėse. Pirkėjų lauks specialūs renginiai, kurių  metu bus galima išbandyti naujuosius prietaisus. Šiuo metu intensyviai ruošiamasi premjerai – specialiai „iPad“ startui Lietuvoje apmokomi „Topo Centro“ ir „Euronics“ konsultantai, kurie žinos visas šio įmantraus prietaiso subtilybes.

Vis dėl to daugeliui atrodo keista, kad apie oficialią „iPad“ premjerą dar tik kalbama, nors rinkoje šį kompiuterį jau galima įsigyti. „Taip yra dėl vadinamojo pilkojo importo, – pranešime cituojamas „Topo centro“ komercijos direktorius Andrius Čekanavičius. – Tai reiškia, kad šis planšetinis kompiuteris į šalį įvežtas ne per oficialų tiekėją, o per tarpininkus. Iš tiesų tai kitų šalių rinkoms skirti prietaisai, tų, kuriose naujasis „iPad“ jau buvo pristatytas.  Norėtųsi įspėti, kad  pirkdami tokiu būdu importuotą prietaisą, pirkėjai praranda teisę į oficialius, būtent mūsų šaliai skirtus atnaujinimus, programinę įrangą, detales“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „Topo Centro“ atstovų, tik oficialiai į Lietuvą įvežti gaminiai turės pilną gamintojo garantiją, todėl įsigydamas šią gan brangią prekę pirkėjas nerizikuos prarasti pinigų gedimo atveju. Be to,  kartu su naujuoju gaminiu į Lietuvą atkeliauja ir jam skirtų originalių aksesuarų serija. „Dar viena svarbi detalė, dėl kurios verta palaukti oficialaus produkto – tai kaina. Kaina pas oficialius pardavėjus bus mažesnė, negu pilkojo importo būdu įvežtos produkcijos, - tvirtino A. Čekanavičius.

Beje, labai tikėtina, kad tuo metu, kai Lietuvoje įvyks oficiali  „iPad“ premjera, „Apple“ jau bus nutraukusi šio kompiuterio modelio gamybą. Naujausiomis žiniomis bendrovė jau ruošia gamybai antros kartos „iPad“ modelį, kurio masinę gamybą planuoja pradėti antrojoje sausio pusėje. Iki vasario rinkai esą bus pateikta nuo 500 000 iki 530 000 vienetų „iPad 2G“. Senojo modelio gamyba turėtų būti nutraukta iškart po naujojo anonsavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų