REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Davosas nepanoro išklausyti nei Kubiliaus paskaitos apie ekonomiką, nei Lietuvos prezidentės, pavadinusios pensijų mokėjimą savo tautai nusikaltimu. Taip Lietuvos vadovams buvo parodyta jų vieta.

REKLAMA
REKLAMA

Daug ir dažnai visi girdėjom apie Andriaus Kubiliaus vadovėlį, kuriuo turi naudotis universitetai, ir iš kurio turėtų mokytis visas pasaulis, kaip reikia tvarkyti ekonomiką. Premjero patarėjas Virgis Valentinavičius parašė dešimtis straipsnių apie tai, kaip visas pasaulis ima pavyzdį iš Lietuvos, tai yra iš A. Kubiliaus Vyriausybės. O kai atėjo laikas pristatyti savo kūrinį kasmetiniame pasaulio ekonomikos forume Davose, nei premjero A. Kubiliaus, nei prezidentės Dalios Grybauskaitės net nepakvietė pasiklausyti, ką kalba pasaulio ekonomikos elitas — matyt ne tik nesitiki iš jų sulaukti protingų kalbų, bet ir netiki, kad klausydamiesi jie supras, apie ką kalbama šitame forume.

REKLAMA

Ką jau kalbėti apie tai, kiek pastangų buvo įdėta, kad mūsų šalies vadovai forumo metu galėtų bent pavaikščioti tarp pasaulio protingųjų. Nuo pat 2009 m., t.y. nuo to laiko, kai D. Grybauskaitė buvo išrinkta Lietuvos prezidente, mūsų nuolatinis atstovas prie Jungtinių Tautų biuro Jonas Rudalevičius mynė kelią pas forumo vadovą Klausą Švabą. Buvo ir kitų pastangų, bet viskas baigėsi nesėkme. Tad „ekskliuzyvinis“ A. Kubilius vadovėlis taip ir liks nepristatytas.

REKLAMA
REKLAMA

Užuojauta Lietuvos studentams

Vargšai Lietuvos universitetų studentai, kuriems teks laikyti egzaminus pagal premjero vadovėlius. Štai kodėl ketvirto kurso studentai net nežino kas yra rizikos kapitalas, valiutų skaičiavimo kursas ir jos perkamosios galios metodika, BVP rodiklis bei jo kokybės struktūra ir t.t.

Tad kam skirti tie Kubiliaus vadovėliai? Matyt, ir toliau kvailinti likusius konservatorių gerbėjus, kurie aklai tiki ir nesidomi tikrosiomis šios partijos vertybėmis. Ačiū Dievui, kad šios partijos gerbėjų liko nedaug, tad ir išleisti mokesčių mokėtojų pinigų vadovėliams reikės nedaug.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat mes jau beveik metus girdime iš ministro pirmininko lūpų, kad krizė baigiasi, ekonomika Lietuvoje pagerėjo, bet kai reikėjo grąžinti pavogtas pensijas pensininkams, jis pareiškė, kad melavo — krizė nesibaigė, ji tęsiasi. O prezidentė pensininkams per visa jų gyvenimą uždirbtos varganos pensijos mokėjimą net pavadino nusikaltimu. Aišku, tokios paskaitos nepanoro klausyti pasaulio ekonomikos forumo dalyviai.

Maža to, Vyriausybės iššvaistyti dešimtys milijonų litų, skirti propagandai apie butaforinį pagerėjimą ir pasakėčioms apie tai, kaip gerai A. Kubiliaus komanda susidoroja su krize, gali išprovokuoti dar didesnę vidaus krizę, ypač žmonių kišenėse.

REKLAMA

Jau girdime bankų ekspertų pasitenkinimą, kad žmonės pradeda skolintis vartojimo kreditus tikėdamiesi, kad iš tikrųjų krizė baigiasi ir bus pagerėjimas. Nors tie patys ekspertai krizės pradžioje vienu balsu rėkė: „Kaip blogai, kad žmonės negalvoja apie juodąją diena, blogai kad valstybė nesukaupė rezervo fondo finansiniams sunkumams įveikti“. Dabar vėl lipam ant to paties grėblio.

Tarp pasaulio elito vietos neatsirado

Tad kas yra tas forumas nedideliame šveicariškame Davose? Tai intelektualių, neeilinių, įdomių žmonių ir valstybių vadovų bei išskirtinių politikų, kurie turi sukauptos patirties, įdomių minčių ir norą jomis pasidalinti, forumas. Čia susitinka valstybių vadovai, kurie pristato savo šalių konkurencingumo prioritetus, dėl kurių į jų šalis didėja investicijų srautai. Ir, aišku, šis forumas — tai neįkainuojama proga pabendrauti neformalioje aplinkoje su pasaulio galingaisiais. Deja, mūsų Vyriausybėje nėra įdomių ir neeilinių politikų, kurių galvose būtų protingos mintys, tad nenuostabu, kad tarp pasaulio galingųjų ir protingųjų jiems vietos neatsirado.

Sveikinu Lietuvos žmones su artėjančiais Naujaisiais metais. Linkiu jums sveikatos ir vilčių išsipildymo. Tegul 2011-ieji nešykšti laimės, džiaugsmo ir švelnumo.

Viktoras Uspaskich

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų