REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalbines technologijas plėtojanti įmonė „Tilde IT“ siūlo sukurti žinių tikrinimo įrankį lietuvių kalbos mokytojams, suteikdama galimybę tam panaudoti per kelerius konkurso „Švari kalba – švari galva“ metus sukauptus duomenis. „Iš parengtų užduočių banko atrenkamos užduotys, kurias mokytojai galės pateikti 6–10 klasių mokiniams. Pastarieji užduotis galės atlikti jiems patraukliu būdu internetinėje erdvėje ir iš karto gauti atsakymus, – sako Švietimo ir mokslo ministerijos Pagrindinio ir vidurinio ugdymo skyriaus vyr. specialistė Nida Poderienė. – Užduotys aprėpia visas kalbos sritis: sintaksę, morfologiją, kirčiavimą ir kitas“.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė „Tilde IT“ kartu su Švietimo ir mokslo ministerija ir Valstybine lietuvių kalbos komisija (VLKK) konkursą „Švari kalba – švari galva“ organizuoja nuo 2008 metų. Šio konkurso metu užduotis moksleiviai gali atlikti kompiuteriu specialiai konkursui sukurtoje svetainėje www.lituanika.lt/svarikalba/. Konkursui buvo rengiamos užduotys, taip pat parengta sistema, kuri leidžia tas užduotis skelbti, jas atlikti ir tikrinti.

REKLAMA

„Tilde IT“ sukauptus duomenis nori padovanoti lietuvių kalboms mokytojams, kad šie galėtų naudoti užduotis savo kasdieniame darbe.

Bendrovė, bendradarbiaudama su Švietimo ir mokslo ministerija, mokytojais, kalbininkais apsvarstė, ko reikėtų, kad esama sistema būtų pertvarkyta į tinkamą naudoti visiems lietuvių kalbos mokytojams.

„Tilde IT“ konkursą „Švari kalba – švari galva“ šiemet organizavo jau trečią kartą. 2010 metais vykusiame trečiajame nacionaliniame konkurse „Švari kalba – švari galva“ dalyvavo per aštuonis su puse tūkstančio šeštų, septintų, aštuntų, devintų, dešimtų klasių moksleivių. Ateinančių metų pradžioje ketinama surengti dar vieną šio konkurso turą, kurio metu moksleiviai galės pasitikrinti lietuvių kalbos žinias.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų