REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės žvaigždė 22 metų Donata Rimšaitė atstovaus ne savo gimtajai šaliai, o kaimynei Rusijai. Tokia naujiena pribloškė mūsų šalies šiuolaikinės penkiakovės vadovybę.

REKLAMA
REKLAMA

„Nieko nežinojome. Vyksta federacijos posėdis ir kalbamės, kaip ir kodėl tai įvyko. Apie tai ji neinformavo mus iš anksto, – su kartėliu kalbėjo Lietuvos šiuolaikinės federacijos prezidentas Viktoras Majauskas.

REKLAMA

Anot jo, net jeigu geriausia šių metų Lietuvos penkiakovininke paskelbta Donata su federacija neturi jokios sutarties, tokį nedraugišką elgesį sunku pateisinti. „Kita vertus, jeigu mūsų sporto valdžia jai nesudarė tinkamų sąlygų siekti aukštų rezultatų, Donata pasirinko daug naudingesnį kitos šalies pasiūlymą.

– Ar sąlygos Lietuvoje nebuvo geros?

– Nežinau, ar vyko jos derybos su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu (LTOK), kuris finansuoja sportininkų pasirengimą. Įsivaizduoju, kad LTOK investicija buvo nemaža ir jie apie Donatos nepasitenkinimą finansavimu turėjo žinoti. Kol kas jokio oficialaus pareiškimo nematėme. Tik internete šią žinią perskaitėme ir ėmėme jos ieškoti...

REKLAMA
REKLAMA

– Pavyko susisiekti?

– Ne. Iš kitų žmonių, kuriems pavyko susisiekti su Donata, sužinojome, kad ji Rusijoje.

– Kokie bus tolimesni jūsų žingsniai?

– Visų pirma pakviesime ją į federaciją, kad ji oficialiai paaiškintų savo išvykimą ir sprendimą. Turime pakankamai daug klausimų. Galime rašyti Tarptautinei šiuolaikinės penkiakovės federacijai ir prašyti neleisti Donatai atstovauti kitai šaliai. Rusija turės suteikti pilietybę ir taip pat rašys prašymą, kad leistų jai atstovauti šią šalį. 2012 metų olimpinėse žaidynėse Donata negalės startuoti už Rusiją, nes tam reikalingas adaptacinis kelių metų laikotarpis. Startuoti pasaulio ir Europos čempionatuose po Rusijos vėliava ji galės, jeigu leis Tarptautinė federacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kada viskas paaiškės?

– Tarptautinės varžybos prasideda vasario mėnesį, manau, kad iki to laiko mes tikrai sužinosime visus D. Rimšaitės planus.

– Kodėl D. Rimšaitė pasirinko Rusiją?

– Rusijoje šiuolaikinės penkiakovės federacija labai didelė ir galinga, ją remia stambus kapitalas ir jų galimybės tikrai didesnės.

– Toks D. Rimšaitės sprendimas – rimtas smūgis Lietuvos penkiakovei?

– Didelės tragedijos nedarome. Yra kaip yra. Aišku, federacija praras didelius pinigus, nes lėšas gauname pagal penkiakovininkų rezultatus. Tas lėšas skirdavome jaunimui – treniruotėms ir varžyboms. Jos išvažiavimas gerokai nuskriaus jaunesnius Lietuvos penkiakovininkus.

REKLAMA

TIK FAKTAI

D. Rimšaitė 2010 metais tapo pasaulio vicečempione, Europos čempionate laimėjo bronzos medalį, o pasaulio pirmenybių mišriose komandinėse varžybose su Justinu Kinderiu taip pat iškovojo bronzą.

Pasaulio reitingo lyderė šiemet sidabro medalį šįmet iškovojo ir pasaulio taurės finalinėse varžybose. Jose lietuvė triumfavo 2008 ir 2009 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų