REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos atlikėjams atstovaujanti organizacija verčia šalies vaikų darželius susimokėti už jų naudojamas autorinėmis teisėmis saugomas dainas.Vokietijos atlikėjų autorines teises ginanti organizacija GEMA kreipėsi į 36 tūkst. šalies vaikų darželių, pranešdama, kad jie turi sumokėti už dainų tekstų kopijas ir tinkamai registruoti, kurios jų yra dainuojamos.

REKLAMA
REKLAMA

Tai supykdė vaikų darželius ir parlamento narius, o šalies dienraštis „Bild“ tokius veiksmus pavadino „biurokratiniu pamišimu“.

REKLAMA

280 vaikų darželių atstovaujančios asociacijos „ Paritaetischer Wohlfahrtsverband Hamburg“ atstovė spaudai dienraščiui „Tagesspiegel“ teigė, kad GEMA reikalavimas yra „ribotas, perlenkiantis lazdą ir absoliučiai nepriimtinas“.

Federacinio parlamento šeimos reikalų komiteto vadovė Sybille Laurischk žiniasklaidai teigė, kad vaikų darželiai nuo tokių mokesčių turėtų būti atleisti, o Socialdemokratų vadovas vakarinėje Saarlando žemėje tai pavadino „apiplėšimu“.

REKLAMA
REKLAMA

GEMA atstovė spaudai Bettina Mueller gynė tokį reikalavimą, naujienų agentūrai AFP tvirtindama, kad mokesti yra kuklus ir valstybiniams vaikų darželiams siekia 56 eurus už 500 kopijas, o bažnyčiai priklausančioms institucijoms – 46 eurus.

„Kalbame apie nedidelius kiekius, kadangi dažniausiai kopijos išdalinamos tėvams, kad jie galėtų dainuoti drauge su vaikais. Vaikai nemoka skaityti, todėl jiems nereikia kopijų, kad atmintinai išmoktų žodžius“, – kalbėjo B. Mueller.

GEMA nori, kad įvairios valstybinės, privačios ir religinės organizacijos, valdančios vaikų darželius, pasirašytų sutartis, pagal kurias kiekvienais metais, taip, kaip mokyklos, jos mokėtų dainų autorinių teisių savininkams nustatytą mokestį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų