REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Baltijos jūroje esančios Danijai priklausančios Bornholmo salos valdžia prašo pagalbos valant kelius, mat kai kuriems iš 43 tūkst. saloje gyvenančių ir sniego įkalintų žmonių jau ėmė trūkti kuro ir medikamentų.„Net negalite įsivaizduoti, kaip viskas blogai. Keliai uždaryti, jie vis kasa ir kasa, tačiau negali prasikasti“, – teigia saloje, esančioje tarp Švedijos, šiaurinės Vokietijos ir Lenkijos pakrantės, gyventoja Helle Skov Olesen.

REKLAMA
REKLAMA

„Jie net nežino, kur dėti sniegą“, – dienraščiui „Politiken“ teigė ji.

Danijos meteorologijos institutas nustatė, kad Bornholme sniego sluoksnis siekia 140 centimetrų, o šis kiekis prilygsta sniegui, esančiame įvairiuose slidinėjimo kurortuose, tvirtina instituto atstovas Steenas Ramussenas.

REKLAMA

Smarkiai snigti ėmė antradienį ir, pasak kai kurių televizijos pranešimų, kai kur sniego storis siekia 6 metrus. Anot „Politiken“, Bornholmo policija paprašė 200 papildomų mašinų – traktorių, vilkikų ir sniego valytuvų.

Sniego tiek daug, jog salos valdžia leido mesti jį į jūrą, kas paprastai draudžiama, praneša naujienų agentūra AFP.

Policija teigė turinti per daug darbo ir negalinti atsakyti į klausimus, tačiau jų interneto tinklalapyje matyti, kad gyventojai kreipėsi pagalbos, prašydami medikamentų, kuro ir pašaro gyvūnams.

Bornholme judėti gali tik keletas Danijos kariuomenės automobilių, tačiau net ir jie susiduria su keblumais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų