REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija apkaltino Vakarų valstybes darant „nepriimtiną spaudimą“ dėl buvusio Rusijos naftos magnato Michailo Chodorkovskio ir jo verslo partnerio Platono Lebedevo teismo, informuoja BBC. Rusijos užsienio reikalų ministerija taip reagavo į griežtą kritiką, kurią paskelbus nuosprendį M. Chodorkovskiui išsakė JAV ir Vokietija.

REKLAMA
REKLAMA

M. Chodorkovskis, kuris laikomas potencialia grėsme Rusijos ministrui pirmininkui Vladimirui Putinui, pirmadienį buvo pripažintas kaltu dėl pinigų plovimo ir sukčiavimo. Pirmą kartą už grotų jis sėdo 2005 metais.

REKLAMA

Vokietijos užsienio reikalų ministras Guido Westerwelle Maskvos teismo sprendimą ir patį teismo procesą pavadino „žingsniu atgal“.

Baltųjų rūmų atstovas Robertas Gibbsas sakė, kad Baltieji rūmai sunerimę dėl „piktnaudžiavimo teisine sistema netinkamiems tikslams“.

„Esame labai sunerimę, kad Rusijos teisėjas vakar antrą kartą M. Chodorkovskį ir jo partnerį P. Lebedevą pripažino kaltais. Toks teisingumo taikymas pasirinktinai menkina Rusijos kaip valstybės, gerbiančios įstatymus, reputaciją“, – teigiama R. Gibbso pareiškime.

REKLAMA
REKLAMA

Jau anksčiau JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton sakė, kad teismo nuosprendis gali neigiamai paveikti Maskvos įvaizdį pasaulyje.

Vokietijos diplomatijos vadovas G. Westerwelle taip pat pareiškė susirūpinimą dėl nuosprendžio.

„Teismo procesas labai įtartinas, o nuosprendis - žingsnis atgal kelyje į šalies modernizavimą. Rusijos partneriai suinteresuoti rimtai reaguoti ir ginti įstatymus, demokratiją ir žmogaus teises“, – sakė Vokietijos užsienio reikalų ministras.

Europos Sąjunga nuosprendžio M. Chodorkovskiui nekritikuoja, teigdama, kad atidžiai seka įvykius ir reaguos paskelbus bausmę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų