REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokuroras Liutauras Rudzevičius teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl išžaginimo (BK 149 str. 4 d.), seksualinio prievartavimo (BK 150 str. 4 d.) ir plėšimo (BK 180 str. 1 d.). Šiais nusikaltimais, įvykdytais prieš mažametę, kaltinami penkiolikmetė ir septyniolikmetis. Auka ir jos skriaudikai buvo gerai pažįstami.

REKLAMA
REKLAMA

Prokurorai nepilnamečius Vilniaus rajono gyventojus kaltina tuo, kad jie, veikdami bendrininkų grupėje, panaudodami prieš mažametę mergaitę psichinį bei fizinį smurtą ir taip palaužę jos pasipriešinimą bei pasinaudodami bejėgiška būkle, ją išžagino ir seksualiai prievartavo.

REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad šiemet balandį Vilniaus rajone paauglė, pasiskundusi, kad jai liūdna, paskambino pažįstamai mažametei ir pasiūlė susitikti. Klastos nenujausdama mergaitė sutiko, nors prieš keletą dienų jiedvi buvo susipykusios. Susitiko kaime, kur buvo susirinkę ir daugiau jaunimo. Visi automobiliu nuvažiavo į netolimą mišką. Penkiolikmetė jai liepė išlipti. Priekaištavo dėl neva jos palaikomų artimų santykių su buvusiu paauglės vaikinu. Žodžius greitai pakeitė veiksmai – nuo antro smūgio į galvą mažametė parkrito. Liepė atsiprašinėti ir privertė atsiklaupti, talžė ją medžio šaka. Egzekucija vyko visos kompanijos akivaizdoje, tačiau niekas aukos neužstojo.

REKLAMA
REKLAMA

„Auklėjimas“ kumščiais tęsėsi ir automobilyje, o pavažiavus toliau – pamiškėje. Paauglė toliau mušė, spardė, tąsė už plaukų mažametę, ciniškai iš jos tyčiojosi, privertė išsirengti nuogai. Vėliau automobilyje ją apiplėšė – atėmė mobilųjį telefoną ir liemenę. Paskutinio sustojimo metu penkiolikmetė pažadėjo mobilųjį telefoną atiduoti pora metų vyresniam vaikinui, jeigu šis išžagins mergaitę. Pasiūlymo kartoti nereikėjo... Šis pasibaisėtinas nusikaltimas buvo įvykdytas aktyviai talkinant jo sumanytojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mažametės skriaudikė savo kaltę visiškai pripažino, septyniolikmetis – iš dalies. Su teisėsauga reikalų turėjo ne sykį – triskart yra teistas už vagystes. Dabar teismo laukia už grotų.

„Šioje byloje mažametė nukentėjusioji buvo apklausta pas ikiteisminio tyrimo teisėją, – sakė prokuroras L. Rudzevičius. – Jos parodymai buvo detalūs ir nuoseklūs. Atsižvelgiant į mergaitės psichikos būseną, toliau dalyvauti ikiteisminio tyrimo veiksmuose jai nerekomenduojama. Vadovaujantis Baudžiamojo proceso kodekso normomis, į teismo posėdį duoti parodymų mažametė gali būti nekviečiama. Mes to ir sieksime, kad ji psichologiškai daugiau nebūtų traumuojama. Jau gana to siaubo, kurį jai teko ištverti...“.

Už mažamečio asmens seksualinį prievartavimą įstatyme numatyta nuo trejų iki trylikos metų, už išžaginimą – nuo penkerių iki penkiolikos metų laisvės atėmimo bausmės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų