REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kosmetologai įsitikinę, jog gyvaplaukiai ant kūno, tuo labiau ant veido nepuošia net gražiausios moters, tad jų šalinimas estetikos sumetimais turėtų tapti nuolatiniu ritualu. Pavieniai gyvaplaukiai ant smakro, veido šonuose ir ant viršutinės lūpos gali pradėti želti dėl hormoninių sutrikimų moters organizme.

REKLAMA
REKLAMA

Padidėjusį kūno ir veido plaukuotumą, kitaip vadinamą hirsutizmu, dažniausiai lemia per didelis vyriškojo hormono testosterono kiekis organizme.

REKLAMA

Ant veido želiančius plaukelius galima šalinti įvairiais būdais, o jeigu plaukuotumas labai didelis, vertėtų kreiptis pagalbos į gydytoją ginekologą arba endokrinologą.

Vaškas

Karštas arba šaltas – viena populiariausių plaukelių šalinimo priemonių. Šią procedūrą jums atliks bet kuriame kosmetikos salone. Jau paruoštų naudoti vaško pleistrų, skirtų veido sričiai, galite nusipirkti parduotuvėje ir atlikti depiliaciją namuose. Oda po procedūros gali parausti, todėl plaukelius šalinkite vakare. Po depiliacijos vašku palepinkite odą šaldomąja gelio kauke su alavijo ekstraktu.

REKLAMA
REKLAMA

Kremas

Jei oda jautri, kosmetikos prekių parduotuvėje ar vaistinėje įsigykite plaukelius šalinančio kremo. Jį tereikia užtepti ant plaukuotos vietos ir po 10-15 min. nubraukti specialia mentele kartu su plaukeliais. Prieš procedūrą kremu patepkite alkūnės linkį – kad įsitikintumėte, jog nesate jam alergiška.

Pešiojimas

Pavienius tamsius plaukelius ant smakro, kaklo ar veido šonuose išpešiokite žnypliukėmis. Dėl hormonų disbalanso kai kurioms moterims plaukeliai želia aplink krūtų spenelius. Juos taip pat galite atsargiai išpešioti. Kremo ar vaško šiuo atveju nenaudokite, kad nesudirgintumėte jautrios odos. Plaukelių nuo apgamų jokiu būdu nepešiokite, o, jei gydytojas leis, atsargiai prie pat šaknies nukirpkite žirklutėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų