REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Nepaisydami šaltų orų ir net Londono metropoliteno mašinistų streiko, šimtai tūkstančių britų „okupuoja“ sostinės ir kitų Britanijos didžiųjų miestų prekybos centrus, kurie paskelbė apie pokalėdinius išpardavimus. Parduotuvės pratęsė darbo valandas, o rinkodaros specialistai jau kalba apie būsimus rekordinius pelnus, informuoja Britanijos žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurios parduotuvės skelbia, kad lankytojų srautas išaugo pusantro karto. Kiti prekybos centrai praneša apie kilometrines eiles. Iš karto po Kalėdų prasidedantys išpardavimai Britanijoje garsėja visame pasaulyje, todėl į šalį atvyko ir daug turistų

REKLAMA

Britanijos mažmeninės prekybos įmonių konsorciumas prognozuoja, kad britai pirkiniams nuo Kalėdų iki Naujųjų metų išleis mažiausiai 5 mlrd. svarų sterlingų. Ekspertai teigia, jog pirkėjus į parduotuves veja ne tik mažesnės kainos, bet ir tai, kad nuo ateinančių metų sausio 1 d. pridėtinės vertės mokestis (PVM) Britanijoje didės nuo 17,5 proc. iki 20 proc.

Verta paminėti, jog rekordinių pardavimų tikimasi ir internetinėje erdvėje. Gruodžio 26 d. – „Dovanų dieną“ – britai internetinėse parduotuvėse paliko 323 mln. svarų sterlingų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų