REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tūkstančiai Lietuvos vežėjų Kalėdas ir vėl sutiko vilkikų kabinose, mat prie Baltarusijos sienos susidarė maždaug 15 kilometrų eilė. Latvijos ir Rusijos pasienyje driekiasi net 20 kilometrų eilės. Regis, vairuotojams ir Naujuosius teks sutikti taip, kaip Kalėdas.

REKLAMA
REKLAMA

„Prieš ir per Kalėdas prie Medininkų posto eilėje teko išstovėti 3 paras, mat eilė siekė 15 kilometrų. O sąlygos baisios: šalta, nėra tualetų, net šiukšlių nėra kur išmesti. Ir dar niekas net neaiškino, kodėl tos eilės tokios milžiniškos. Kai kurie ir po 4 paras stovėjo. Turbūt niekas nedirbo - nei mūsų, nei Baltarusijos muitininkai. Dabar važiuoju į Maskvą. Jei nespėsiu visų procedūrų atlikti iki Naujųjų, užtruksiu Rusijoje iki sausio vidurio. Mat šioje šalyje muitinės terminaluose - 10 dienų atostogos", - piktinosi vairuotojas iš Lietuvos Aleksandras.

REKLAMA

Lietuvos vežėjų asociacijos “Linava" atstovas Gytis Vincevičius aiškino, kad pasienyje eilės pradėjo formuotis dar gerokai prieš Kalėdas.

„Šiuo metu Medininkuose eilė jau kiek trumpesnė - 450 vilkikų, arba 9 kilometrai. Kreipėmės į pasieniečius, muitininkus, kad atkreiptų dėmesį į situaciją, kad išsiaiškintų priežastis. Kiek žinau, Muitinės departamento vadovas buvo susitikęs su Baltarusijos muitinės vadais. Rezultatų nežinau. Ir per šventes pasienyje žmonės dirbo, bet eilės buvo daug didesnės nei ankstesniais metais. Išskyrus pernai, kai buvo sugriežtinta krovinių patikra. Dar blogesnė situacija yra Latvijos ir Rusijos pasienyje. Ten dabar eilėje laukia maždaug 1200 vilkikų, arba per 20 kilometrų. Priežastys ir vėl neaiškios. Aiškinama tik tuo, kad srautas padidėjo", - dėstė G.Vincevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Eilės turės mažėti

Antanas ŠIPAVIČIUS - Muitinės departamento generalinis direktorius:

Prieš Kalėdas kaip tik kalbėjau su Baltarusijos muitinės vadu. Didelių eilių pasienyje priežastys - sezoniškumas ir padidėjusi prekyba prieš šventes. Abi pusės ėmėmės visų įmanomų priemonių situacijai švelninti. Padidintas darbuotojų skaičius, darbas vyko optimaliu režimu. Bus padidinta nuo 1000 iki 1200 transporto priemonių pralaidumas į vieną pusę Medininkuose. Susitarėme ir dėl to, kad tik viena pusė skenuos krovinius rentgenu. Organizuosime seminarą vežėjams apie elektroninių duomenų išankstinį teikimą Baltarusijos muitinei.

Danas NAGELĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų