REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos narystę Europos Sąjungoje (ES) remia 70 proc. viešosios nuomonės apklausos dalyvių. Vidutiniškai 70 proc. siekianti respondentų parama išlieka stabili nuo 2004 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Tai rodo Užsienio reikalų ministerijos užsakymu gruodžio 3–12 dienomis atlikto gyventojų nuomonės tyrimo rezultatai.

REKLAMA

ES, taip pat Lietuvos naryste joje domisi kiek daugiau nei 6 iš 10 lietuvių.

Per pastarąjį pusmetį išaugo Lietuvos gyventojų informuotumas apie Lietuvos narystę ES. Apklaustųjų, kuriems pakanka informacijos apie šalies narystę ES, yra dauguma ir, palyginti su liepos mėnesiu, jų padaugėjo beveik trečdaliu – nuo 43 iki 61 proc.

Kaip parodė apklausa, daugiausia informacijos apie Lietuvos narystę ES tyrimo dalyviai pageidautų gauti per televiziją – 88 proc. apklaustųjų, spaudą – 52 proc., radiją – 48 proc. ir rasti internete – 37 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Žiniasklaidos veikla nušviečiant ES tematiką įvertinta vidutiniškai: 9 proc. apklaustųjų nurodė, kad informacijos pateikimo apie ES žiniasklaidoje lygis yra aukštas, 56 proc. pareiškė, kad informavimo lygis yra vidutinis ir 17 proc. – kad lygis yra žemas.

Labiausiai Lietuvos gyventojai nori sužinoti, kaip Lietuvoje naudojama ES parama – 77 proc., kaip atstovaujama Lietuvos pozicijoms ES – 69 proc., ką veikia Lietuvoje išrinkti europarlamentarai – 68 proc. ir apie eurą – proc.

Užsienio reikalų ministerijos užsakymu gyventojų nuomonės tyrimą atliko viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“.

Tyrimas vykdomas pagal Europos socialinio fondo lėšomis finansuojamą projektą „Lietuvos ES reikalų sistemos efektyvumo didinimas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų