REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Metų sandūroje dažnai ne tik apmąstomi įsimintiniausi praėjusių metų įvykiai, bet ir bandoma nuspėti, kokie galėtų būti ateinantys metai, kokių džiaugsmų ir rūpesčių jie žada.

REKLAMA
REKLAMA

Balsas.lt konferencijoje viešėjęs tarologas Leopoldas Malinauskas prognozavo, ką 2011-ieji atneš mūsų politikos elito atstovams. „Ateitis jau yra įvykusi ir tai, apie ką šiandien kalbėsimės, ateityje jau yra įvykę. Nebūtų jokio ateities spėjimo, jei įvykai nebūtų susigulėję ateityje“, – kalbėjo tarologas.

REKLAMA

Prezidentės laukia ramūs metai

Paklaustas, ką ateinantys metai žada Lietuvos Respublikos prezidentei Daliai Grybauskaitei, pašnekovas sakė: „Kaip dabar laikosi prezidentė? Šiuo metu ji gyvena ganėtinai braviūriškai, donkichotiškai, nors DonKichotas tai daugiau vyriškas personažas. Korta prezidentei krito palanki, šiuo metu viskas yra gerai, be priekaištų. Žinoma, galime žvilgtelti, kokiu būdu ji atėjo į šį donkichotiškumą? Atėjo per didelį karą ir gal to nesimato, bet prezidentė yra kovotoja. Natūralu, kad tai būdinga pirmuosius kadencijos metus, kai reikia įtvirtinti savo autoritetą, išsikovoti savo erdvę, reitingus, įvaizdį.“

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie tai, kas lauks šalies vadovės 2011-aisiais metais, tarologas sakė: „Iškrito karalius – vyriška korta, bet kaip sakoma, su kuo sutapsi, tuo ir pats tapsi. Kiti metai atrodo pakylėti, iškilmingi, karališki.“ Tarologo teigimu, šalies vadovei viskas turėtų klotis gerai ir jokių nelauktų pokyčių neturėtų būti.

„Galimas slapstymasis po monarchijos mantija, už monarchijos sosto, jokia pikantiška detalė į viešumą neiškils, mūsų prezidentė nenuskambės nei Europoje, nei pasaulyje“, – sakė L. Malinauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Kubiliaus karjeros pabaiga?

Apie tai, ką 2011-ieji atneš Andriui Kubiliui, žinomas tarologas sakė: „Šiuo metu premjeras nėra patenkintas esama situacija, jam krito aukos korta. Gal premjeras pats save paaukojo ant tėvynės aukuro? Kitąvertus, juk premjero niekas į šitą „galerą“ nevarė, tai buvo jo siekiamas postas. A. Kubilius vadovauja ne pačiais geriausiais laikas ir 2011-ieji metai jam žada nepalankių žinių apie karjeros pokyčius. Ateinančiais metais premjeras savo populiarumu, įdirbiu ir sėkme bus laipteliu žemiau nei dabar.“

REKLAMA

Kalbėdamas apie būsimus metus tarologas sakė: „Kokia audra, kokia jūra ta mūsų Lietuva, toks ir kapitonas – audrų kitąmet nemažės, o laivelis ir taip labai suvargęs, kaip ir pats kapitonas. 2011-aisiais A. Kubiliaus situacija bus prastesnė už šiandieninę. Atlyginimas ir premjero įgaliojimai A. Kubiliui tikrai nėra paskutinėje vietoje“.

Tarologo teigimu, 2011-ais metais A. Kubilius jau nebus auka, kaip rodo dabartinę jo situaciją iškritusios kortos, o bus „niekuo“. „Manyčiau, kad 2011-ieji metai yra premjero karjeros pabaiga“, – sakė L. Malinauskas.

REKLAMA

I. Degutienė svajoja apie D. Grybauskaitės postą

Vis dažniau užsimenama apie tai, kad mūsų visuomenėje įsigali matriarchatas, tad nenuostabu, kad smalsumą žadina vienos ryškiausių moterų Lietuvos politikoje Irenos Degutienės būsimųjų metų pokyčiai. „Respubliką valdo keturios moterys, įskaitant ir finansų ministrę. Gal tikrai vyrai valdžioje jau tiek pridirbo, kad dabar moterims reiktų leistų apsikuopti. Paradoksas, bet Seimo pirmininkei krenta tokia pat korta kaip ir prezidentei. Žinoma, šios moterys šiek panašios, jei ne išvaizda, tai savo elgesiu, charakteriu, energija, ekspresija, bet ir jokių idėjinių, vertybinių ar kitų konfliktų tarp jų nėra buvę. Ar Seimo pirmininkė nepagalvoja apie prezidentės krėslą? Gali visko būti, bet juk ši „kėdė“ yra renkama, bet juk svajoti nėra uždrausta“, – kalbėjo L. Malinauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarologo teigimu, galimas ir toks scenarijus, kad premjero kėdė susvyruos, o I. Degutienė tuo pasinaudos. „Būtų keista, kad tauta 2011 metais nuvainikuotų ir Seimo pirmininkę ir premjerą“, – kalbėjo tarologas. L. Malinausko teigimu, intriga Lietuvos politikos šachmatų žaidime išlieka.

„Gali būti, kad kada nors vaikystėje I. Degutienė yra išgirdusi tokią frazę „Kai patekės tavo žvaigždė, nežiopsok – šiandien arba niekada“ ir iš tikrųjų ši moteris politikoje sužibo gana staigiai ir netikėtai, o su savo darbu susitvarko neblogai“, – teigė tarologas.

REKLAMA

Finansų ministrei prireiks ilgesnių atostogų

Dar viena moteris, į kurią dažnai krypsta tautos akys – finansų ministrė Ingrida Šimonytė. Apie ją tarologas sakė: „Tai labai ryški asmenybė, šiuo metu ji tarsi bando susigrumti su liūtu. Jei ši korta kreta pasauliečiui ar valstybės pareigūnui, tai reiškia, kad teks stipriai paplušėti ir čia svarbu ne tik fizinė, bet ir dvasinė tvirtybė. I. Šimonytė patiria tiek fizinę, tiek dvasinę perkrovą ir jai gali prireikti ilgesnių atostogų.“

L. Malinausko teigimu, ši moteris nuovargį patiria dėl to, kad niekuomet „negrįžta“ iš darbo. „Galbūt ši moteris žinojo, kas jos laukia ir jai krentančios kortos tarsi diktuoja Žanos d'Ark įvaizdį – „Duokite man kardą, nukaldinkite man šarvus ir aš atnešiu Lietuvai pergalę“.

REKLAMA

Pasak tarologo, Seimo pirmininkė ir finansų ministrė atėjo į politiką iš idėjos, tikėdamos savo jėgomis ir turėdamos noro ką nors padaryti.

Daugiau apie 2011-ųjų metų spėjimus žiūrėkite vaizdo įraše.

Balsas.lt įspėja, kad burtai, pranašystės ir ateities spėjimai bei kita panašaus pobūdžio informacija nebūtinai yra tiesa ir vertintina kritiškai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų