REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mados žurnalas „Elle“ sukėlė tikrą rasistinį skandalą, po to, kai ant gruodžio mėnesio leidinio pasirodė Bolivudo princesė Ayshwarya Rai , kaip pranešama, Photoshop'u per daug išbalinta oda.

REKLAMA
REKLAMA

Naujausią Indijos „Elle“ viršelį papuošusios 37-rių buvusios Mis Pasaulis bei garsios aktorės net keletu tonų šviesesnė už natūralią odos spalva papiktino daugybę indų skaitytojų bei sukėlė nemažai diskusijų apie nesibaigiantį rasizmą madoje.

REKLAMA

„Tai siaubinga. Photoshop'u smarkiai pakoreguotos nuotraukos bando mums įteigti jog balta oda – visuomet madoje, o tamsi oda yra kažkas ko turėtume gėdytis“, – piktinosi viena iš žurnalo skaitytojų.

Odos spalvos tema  Indijoje yra labai aktuali ir kontroversiška – šalyje dažnai manoma jog žmonės, turintys šviesesnę odą, yra turtingesni bei sėkmingesni, o įvairūs produktai, šviesinantys odą yra itin populiarūs bei labai gerai perkami.

„Elle“ yra kaltinamas rasizmu jau ne pirmą kartą: ant šių metų amerikietiškojo leidinio rugsėjo numerio pasirodė juodaodė aktorė, filmo „Precious“ žvaigždė Gabourey Sidibe, kurios oda taip pat buvo akivaizdžiai pašviesinta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų