REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau sausio 6 dieną 20.30 val. TV3 eteryje startuos atkuriamosios dokumentikos laida „Skubi pagalba 112“, pagrįsta realiais įvykiais. Pirmoje laidoje, iškart po švenčių, bus papasakota istorija, itin aktuali nuotykių ištroškusioms nepilnametėms ir jų tėvams. Iš pirmo žvilgsnio nekaltas vakarėlis naktiniame klube trims sostinės moksleivėms vos nesibaigė tragiškai. Nežinia, kaip būtų susiklosčiusi naktis, jeigu ne gudrybės, kurių ėmėsi sumani Bendros pagalbos centro (BPC) operatorė.

REKLAMA
REKLAMA

Laidos „Skubi pagalba 112“ prikelta istorija pasakoja, kaip trys merginos, nepilnametės, nutarė linksmai praleisti vakarą viename iš sostinės klubų. Čia jos susipažino su trimis jaunuoliais. Šie  vaišino šampanu, kitais svaigiaisiais gėrimais, galop pasiūlė pratęsti vakarėlį vieno vaikino namuose. Nuvykusi į butą kompanija toliau linksminosi, kol suskambo vienos iš merginų telefonas, ir ši pasiklausė tikslaus adreso... Tuomet vaikinų veidai pasikeitė, jie iš panelių jėga atėmė telefonus, kad šios negalėtų išsikviesti pagalbos. Iš padorių asistuotojų jie virto baugiais tipais, pasiruošusiais galutinai nugirdyti merginas ir patenkinti savo kūniškas aistras.

REKLAMA

Laidos vedėjas Rolandas Boravskis, turintis mažametę dukrą, pasakodamas šią istoriją priešais TV kamerą nuoširdžiai nervinosi.

„Kai išgirstu, kad nepilnametės prisidažiusios trankosi po naktinius klubus, kur jų visų pirma nė neturėtų įleisti, be to, ten svaiginasi alkoholiu ir flirtuoja, o paskui kažkur važiuoja su visiškai nepažįstamais vyrais, tai mane pradeda purtyti, – tiesiai rėžė R. Boravskis. – Aš suprantu, kad šitos panelės naiviai norėjo pasirodyti suaugusios, bet juk finale galėjo žiauriai susigadinti gyvenimus ir sau, ir kitiems! Čia labai reikia susimąstyti. Tokių istorijų – apstu. Ir dabar – Naujųjų išvakarėse, galima spėti, bus panašių vakarėlių su pratęsimais nežinia kur, nežinia su kuo. Todėl aš tikrai rekomenduočiau tėvams būti griežtesniems, o merginoms – protingesnėms. Jei esi nepilnametė, – nėra ko į klubus lakstyti, su nepažįstamaisiais vakaroti. Sėdėk namie ir valgyk mandarinus. Viskam savas laikas.“

REKLAMA
REKLAMA

Kaip toliau klostėsi laidoje atpasakojama naktinė istorija? Laimei, viena merginų turėjo antrąjį telefoną. Pasiprašiusi į tualetą ji paskubomis surinko BPC telefono numerį 112. Tačiau pokalbis greitai nutrūko, nes į vonios kambarį įsiveržė vienas iš vaikinų. Nepaisant to, atsiliepusi operatorė spėjo suprasti, kad panelės pateko į rimtą bėdą. Ji bandė dar kelis kartus prisiskambinti tuo pačiu numeriu, bet niekas nebekėlė ragelio. Tuo metu, kai vyko nusikaltimas, BPC dar neturėjo įrangos, leidžiančios nustatyti vietą, iš kurios skambinama mobiliuoju telefonu. Taigi operatorė savo iniciatyva ėmėsi neeilinių priemonių išsiaiškinti, kokiu adresu yra įkliuvusios merginos.

Ši istorija ir netradicinis jos sprendimo būdas iki šiol kaip pavyzdys pateikiamas naujiems BPC darbuotojams. TV3 žiūrovai visa tai galės išvysti naujoje laidoje „Skubi pagalba 112“ jau sausio 6 dieną, ketvirtadienį, 20.30 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų