REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dopingas yra, be abejo, viena skaudžiausių Dievo rykščių didžiajame dviračių sporte. Ypač tais atvejais, kai nepakėlę visuomenės bei aukštų struktūrų spaudimo, sportininkai pasirenka savižudybę.

REKLAMA
REKLAMA

Ar daug atsirastų tokių, kuriuos šiandien pradžiugintų žinia, jog pasipūtėlis Alberto Contadoras pasidarė sau galą, nesulaukęs Ispanijos dviračių sporto federacijos verdikto jam iškeltoje dopingo byloje?

REKLAMA

Klausimas, aišku, retorinis. Bet žinia, sudrebinusi šį rytą,– reali: dviratininkas, ispanas ir Alberto, tik – Alberto Leonas – pakėlė prieš save ranką.

Pasikorė...

Brandžiam 37-erių metų dviratininkui, dopingo byloje implikuotam ne pirmą kartą (pirmąkart – Puerto, antrąkart – Galgo) ši viena iš „nesibaigiančių“ istorijų tapo nebepakeliama.

Pirmadienį, antroje dienos pusėje, Alberto Leono artimieji rado jį pasikorusį savo namuose, netoli Madrido.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš 14 Ispanijos sportininkų, 2010 m. balandį patrauktų baudžiamojon atsakomybėn dėl dopingo vartojimo Galgo byloje, be kita ko išgyvenęs ir šeimos skyrybų dramą su žmona, priėjo bedugnės kraštą.

Kas gali paneigti, kad dėl proceso vilkinimo tokio pat liepto galo neprieis ir Alberto Leono tautietis ir bendravardis Contadoras, kuris jau yra pagrasinęs pasitraukti iš profesionalaus sporto?

Naujausi veiksmai A. Contadoro byloje

Prieššventiniu periodu, 2010 m. gruodžio 10 d., Ispanijos dviračių sporto federacija išsiuntė Alberto Contadoro bylą UCI, kuri gavimą patvirtino 2010 m. gruodžio 20 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak federacijos, šio veiksmo tikslas grynai konsultacinis, su prašymu įvertinti papildomas mokslinių tyrimų išvadas.

Preliminariais duomenimis, UCI savo atsakymą įsipareigojo pateikti š. m., sausio 24 d. Tačiau lemtingąjį kablelį triskart „Tour de France“ čempiono, kuris nei pakartas, nei paleistas nuo praėjusių metų rugsėjo (oficialiai – spalio) mėnesio,– akivaizdžiai vilkinamoje byloje,– padės Ispanijos dviračių sporto federacija š. m. vasarį.

Susiję tekstai:

A. Contadoro gimtadienis sušildė komandos atmosferą, bet ar ilgam?

Ar etiška A. Contadorui dalyvauti komandos stovykloje?

A. Contadoro likimas atiduotas į saviškių rankas

Kodėl taip delsiama užbaigti sukompromituoto čempiono bylą?/a>

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų