REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio mieste ir rajone šiemet, palyginti su praėjusiais metais, daugėja Kalėdų Senelių, nenorinčių turėti nemalonumų su Valstybine mokesčių inspekcija.

REKLAMA
REKLAMA

Septyni šmaikštūs ir artistiški gyventojai, prieš Kalėdas ir Naujuosius metus uždarbiaujantys vaidindami Kalėdų Senelius, įsigijo verslo liudijimus muzikanto arba vedėjo paslaugoms teikti.

REKLAMA

Nuo lapkričio 15 iki gruodžio 21 dienos su muzikanto verslo liudijimų dovanas nešiojo ir vaikus bei suaugusiuosius linksmino po vieną miesto ir rajono gyventoją, o kaip diskotekų vedėjai veikia keturi panevėžiečiai ir vienas rajono gyventojas.

Pernai per tą patį laikotarpį tokius verslo liudijimus buvo įsigiję tik du rajono ir vienas miesto gyventojas.

Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Mokesčių mokėtojų skyriaus vedėjos Sandros Mociškienės teigimu, legaliai užsiimti Kalėdų Senelio veikla gyventojai gali ir įregistravę individualią veiklą. Tačiau Kalėdų Senelių darbas yra sezoninis, trumpai trunka, tad labiau apsimoka nusipirkti verslo liudijimą ir sumokėti nustatyto dydžio fiksuotą pajamų mokestį.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu Kalėdų Senelis teikia vienkartinę paslaugą įmonei ir nenori registruoti veiklos, jis turi su įmone sudaryti atlikėjo sutartį.

Mokesčių inspektoriai neneigia, kad sukontroliuoti, ar pastaruoju metu įmonėse, įstaigose, taip pat pas privačius gyventojus besilankantys Kalėdų Seneliai uždarbiauja legaliai, labai sunku.

Iki šiol bent jau Panevėžio apskrities mokesčių inspekcijai į rankas nepateko nė vienas nelegalus Kalėdų Senelis.

Inga SMALSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų