REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėja šv. Kalėdų ir Naujųjų metų šventės, kurios paįvairinamos pirotechnikos priemonėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Siekdama užkardyti pažeidimus, susijusius su prekyba civilinėmis pirotechnikos priemonėmis jų laikymu ir naudojimu draudžiamose vietose ar draudžiamu laiku, policija nuo 2010 m. gruodžio 13 d. iki 2011 m. sausio 3 d. daug dėmesio skiria pirotechnikos priemonių naudojimui ir prekybai.

REKLAMA

Policijos ir priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų pareigūnai tikrina pirotechnikos priemonių prekybos, taip pat galimas civilinių pirotechnikos priemonių neteisėtos prekybos ir naudojimo vietas (turgavietes, kioskus, paauglių susibūrimo vietas ir pan.), prižiūri, kaip laikomasi pirotechnikos priemonių naudojimo tvarkos viešose vietose.

Analogiškos priemonės metu praeitais metais šalyje surašyti 206 administracinių teisės pažeidimų protokolai (2008 m. – 224; 2007–aisiais – 242; 2006 m.  – 404 protokolai; 2005–asiais –341).

REKLAMA
REKLAMA

Atkreipiame dėmesį, kad pirotechnikos priemones, skirtas naudoti lauke, griežtai draudžiama naudoti patalpose. Pirotechnikos priemonių prekybos ar laikymo (sandėliavimo) vietose  draudžiama rūkyti, naudotis ugnimi, uždegti ir išbandyti pirotechnikos priemones.

Primename, kad fejerverkus reikia įsigyti tik specializuotose parduotuvėse arba laikinose prekybos vietose, turinčiose savivaldybės išduotus leidimus. Jokiu būdu nesusigundykite turgaus ar gatvės prekeivių siūlomais pirotechnikos gaminiais – ši produkcija Lietuvoje nesertifikuota ir įvežama nelegaliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų