REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turbūt ne kartą spustelėjus šaltukui svajojote, kaip dabar būtų gera atsidurti ten, kur žmonės nežino, ką reiškia šaltis ir sniegas, kur kasdien šviečia saulė ir niekas niekur neskuba, o tiesiog mėgaujasi šiluma žiemos viduryje.

REKLAMA
REKLAMA

Taip, būtent šitaip mąstydavau ir aš, kol po ilgo planavimo prieš savaitę neatsidūriau saulėtojoje Gran Kanarijoje, kurioje visą savaitę kepino itin kaitri saulė. Šioje saloje praleidau nepamirštamas atostogas, o jas susiplanuoti siūlau ir Jums.

REKLAMA

Kodėl Gran Kanarija?

Nors palyginus su kitomis Kanarų salyno salomis, Gran Kanarija yra tik trečia pagal dydį sala (po Tenerifės ir Fuerteventuros), tačiau rodos, jog šioje saloje sutilpo po mažą dalelę viso pasaulio grožio – dykumos, smėlėtos kopos, du kilometrus siekiančios viršukalnės, krateriai, subtropiniai miškai, užgesę ugnikalniai, platūs paplūdimiai – ir visa tai tilpo saloje, kurios skersmuo vos 60 kilometrų.

REKLAMA
REKLAMA

Keliaujame po salą

Kadangi Gran Kanarijoje praleidau kiek daugiau nei savaitę ir visą salą skersai bei išilgai pavyko išvažinėti automobiliu, dalinuosi objektų, kuriuos privaloma pamatyti šioje saloje, sąrašu.

Kelias į San Bartolome de Tirajana miestelį – vienas įspūdingiausių potyrių Gran Kanarijoje. Maži kaimeliai pakeliui, apelsinmedžiai, kupranugarių gyvenvietė, skardžiai ir aukštai kalnuose įsikūrusios pakelės kavinukės nuobodžiauti tikrai neleis. Pats miestelis labai jaukus ir vertas trumpo sustojimo.

Roque Nublo – rūko uola. Tai beveik 2 kilometrų esanti 80 metrų uola, nuo kurios kalno atsiveria nuostabi panorama į visą Gran Kanariją, o giedrą dieną galima pamatyti šalia esančios Tenerifės salos Teidės ugnikalnio viršukalnę. Vaizdai pakeri kiekvieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Maspalomas kopos – milžiniško dydžio vėjo supustytos kopos iš švelnaus smėlio čia vilioja visus, kurie nori patirti čiuožinėjimo nuo kopų jausmą. Tokį patyriau ir aš. Prisiekiu – tai nepamirštama! Beje, kopų plotis – 2 kilometrai, jos užima 400 ha plotą, o kasmet Maspalomas oazėje skrendantys į šiltus kraštus paukščiai čia sustoja pailsėti.

Puerto de Mogan kurortas – šį miestelį aplankyti verta vien dėl kelio, vedančio jo link. Važiuojant atsiveria nuostabi panorama į Atlanto vandenyną. Puerto Mogan mieste verta aplankyti uostą ir senų kiemų vingiuotomis gatvelėmis pakilti į šalia miestelio esantį kalną – nuo jo atsiveria nuostabi panorama. Į šį miestelį vakarieniauti atvažiuoja aplinkinių kurortų pasiturintys poilsiautojai.

REKLAMA

Caldera de Bandama – arba lietuviškai - Bandamos krateris. Apžvalgos aikštelė, iš kurios atsiveria nuostabus vaizdas į kraterį, yra 568 metrų aukštyje, į ją pasikeliama automobiliu. Paties kraterio plotis netgi 1 kilometras, o gylis – 200 metrų.

Arucas miestelis – Gran Kanarijos šiaurėje įsikūręs miestelis žavi savo spalvotais pastatais ir gotikine bažnyčia centre, apsilankyti tikrai verta, ypač giedrą dieną.

Las Palmas – Gran kanarijos sostinė, kurioje gyvena du trečdaliai visų salos gyventojų. Nors pačiam pasisekė pamatyti tik šio miesto paplūdimį, žmonės kalba, kad sostinė tikrai verta dėmesio ir laiko, praleisto beieškant laisvos vietos automobiliui pasistatyti.

REKLAMA

Žinoma, yra ir dar daugiau lankytinų objektų, mano nepaminėtieji yra mokami (Palmitos parkas, į kurį įėjimas kainuoja 28 eurus, vandens pramogų parkas ir panašiai), o keliaujant taupiai, įspūdžių pasisemti galima ir iš nemokamų objektų – gamtos ir architektūros paminklų.

Kiek šis malonumas kainuoja?

Jeigu susigundėte apsilankyti Gran Kanarijoje, atminkite, kad Lietuvos kelionių organizatoriai į šią salą neskraidina. Kadangi Gran Kanarija nuo Lietuvos nutolusi daugiau nei 5000 kilometrų, prireiks maždaug 2-3 skrydžių tikslui pasiekti, dažniausiai su tarpine nakvyne.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Asmeniškai siūlau skristi per Barseloną – aplankyti gražiausią Europos miestą, skrendant savo atostogų link yra tikrai neprošal. Taip pat galimi skrydžiai per Diuseldorfą arba Londoną – o pirkdami bilietus dabar, sausio pabaigoje arba vasarį iki Gran Kanarijos ir atgal suskraidytumėte vos už 380-450 litų į abi puses su visais mokesčiais (aviakompanija „Ryanair“).

Reiktų pakalbėti ir apie nakvynę – siūlau apsigyventi Puerto Rico kurorte norintiems panoraminių vaizdų ir Playa del Ingles kurorte, kuriems reikia naktinių klubų ir veiksmo visą naktį. Nakvynė Gran Kanarijoje nesiekia 10 eurų asmeniui/nakčiai , gyvenant apartamentuose su virtuvėle ir miegamuoju 2-4 asmenims.

REKLAMA

Automobilio nuoma su visais mokesčiais 3 dienoms (kurių užtektinai pakanka salai skersai išilgai išmaišyti) atsieis maždaug 50-60 eurų užsisakant internetu ir 70-90 eurų užsisakant automobilių nuomos punkte.

Amžinojo pavasario sala – taip vadinama Gran Kanarija, nes vasarą temperatūra neviršija 30 laipsnių karščio, o žiemos sezonu nenukrenta žemiau 20 laipsnių šilumos – mėgautis šiluma galima ištisus metus. Pabandykite savo atostogas susiplanuoti patys – ir žiema, praleista saulėtuose kraštuose, sutrumpės dvigubai.

Norite sužinoti karščiausius kelionių pasiūlymus? Norite keliauti pigiai ir pamatyti daug? Rimvydas Širvinskas, lietuviams geriau atpažįstamas kaip Makalius, žino sėkmingos kelionės receptą ir skuba su jumis juo pasidalinti. Daugiau kelionių pasiūlymų rasite Makaliaus puslapyje./em>/em>

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų