REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gražiausios metų šventės daugeliui šou pasaulio atstovų – pats darbymetis, tad laiko susitikimams su artimaisiais, šventinėms linksmybėms ar dovanų paieškoms retai telieka. Kaip Lietuvos įžymybės ruošiasi švęsti, derindami darbus ir šeimos šventes?

REKLAMA
REKLAMA

Ant K. Krysko stalo – 12 egzotiškų patiekalų

Grupės „69 Danguje“ narė Karina Krysko prisipažino laukianti Kūčių vakaro – vienos iš nedaugelio progų, kuomet drauge susirenka artimiausi žmonės. Tik penktadienį laisvą vakarą turėsianti moteris kitądien jau ruošis šventiniams koncertams.

REKLAMA

K. Krysko kartu su mylimuoju Sauliumi Skambinu Kūčių vakarą ruošiasi sukviesti artimuosius į poros namus Kaune. „Didžiausią džiaugsmą suteiks tiesiog buvimas kartu. Labai retai atsiranda laiko aplankyti net artimiausius žmones – vis tie darbai“, – prisipažino moteris.

Paklausta, ar pakaks laiko ruošti šventinę vakarienę, muzikantė atskleidė, kad neteks jai vienai ruošti dvylikos patiekalų – kiekvienas atsineš savų vaišių.

REKLAMA
REKLAMA

Kuomet daugumai žiemos šventės asocijuojasi su persivalgymu, Karina pajuokavo, kad jai Kūčių vakarienė – tikras džiaugsmas. „Mėgstu daržoves, jūros gėrybes, žuvį, tad žadu paruošti keletą egzotiškų patiekalų – be mėsos tikrai galiu apsieiti“, – juokėsi muzikantė ir choreografė. Moteris pridūrė, kad kasmet Kūčių stalas atrodo skirtingai. „Mėgstu improvizuoti virtuvėje, ir šiemet tikiuosi nustebinti kulinariniais sugebėjimais“, – teigė Karina.

Kalėdos – stebuklų metas, tuo tiki ir dainininkė. „Kalėdų proga norėčiau palinkėti tikėjimo savo svajonėmis – jei labai tuo tiki, kiekvienas noras tikrai išsipildys!“, – tikino K. Krysko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ironiškos I. Norkutės Kalėdos

Aktorė Inga Norkutė prisipažino šiemet pasigedusi šventinių nuotaikų – vaikystėje patirto jaudulio artėjant Kalėdoms. „Tos šventės išsigimė. Nelabai kam svarbios tradicijos, terūpi dovanų paieškos, visi tik skuba, perka, erzinasi... Gal kada persisotinsim to vakarietiškumo ir prisiminsime, kaip nuo seno mes šventėme,“ – tikėjosi Inga.

I. Norkutė neslėpė nejaučianti „šventinės dvasios“ – pasak jos, šiemet jai šventės teliko pareiga aplankyti artimuosius, susėsti prie šventinio stalo, pasidalinti dovanėlėmis. „Šiemet tik susimąsčiau, kad nebejaučiu didelio džiaugsmo – gal senstu?“, – juokėsi Šiaulių dramos teatro aktorė, pridūrusi, kad be tokių atributų, kaip papuošta eglutė, kalėdinės dovanos ir Kūčių vakarienė, vis dėlto neapsieina.

REKLAMA

I. Norkutė (nuotr. Fotodiena.lt/Rasos Jonaitienės)I. Norkutė (nuotr. Fotodiena.lt/Rasos Jonaitienės)

Inga prisipažino ironiškai žiūrinti į visus apninkančius gerumo protrūkius: „Visus metus niekam nieko nedovanojam, neužjaučiam, nepasirūpinam blogiau gyvenančiais – o per kelias dienas stebuklingai tas gerumas atsiranda, ir vėl metams pradingsta. Na, gal gerai, kad bent kelioms dienoms dėmesingesni aplinkui esantiems tampame.“

Kartu su mylimojo Aurimo šeima Kūčias švęsianti moteris prispažino besitikinti, kad šventinis džiaugsmas sugrįš. Nepaisant šiek tiek niūrių nuotaikų, aktorė ne tik skaitytojams, bet ir sau palinkėjo šiltų švenčių artimiausių žmonių rate.

REKLAMA

L. Adomaitis: prisiminkime švenčių prasmę

Muzikantas Linas Adomaitis patikino šiemet prieš Kalėdas įsisukęs į nesibaigiančių darbų verpetą, tačiau laikas su šeima per šventes jam – svarbiau už viską.

L. Adomaitis prisipažino nesistengiantis nenuvertinti žiemos švenčių – pasak jo, tai nėra tik dovanų pirkimas ir gausios vaišės.

„Būtinai apsilankome bernelių mišiose, po kurių grįžtame vakarienei. Šilčiausios metų šventės – svarbu jas praleisti su šeima“, – tikino Linas.

L. Adomaitis (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)L. Adomaitis (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)

Paklaustas, ar per šventes prisimenantis senoviškus prietarus, burtus, vyras prisipažino bandantis prisiminti tikrąją Kalėdų prasmę. „Kad ir dovanos – dovanojame jas prisimindami Tris karalius, aplankiusius Kristų. Būtų gražu prisiminti, suvokti, kodėl vienaip ar kitaip elgiamės per šventes“, – kalbėjo Linas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L. Adomaitis prisipažino, jog šiemet šventinės nuotaikos aplankė jį pakankamai vėlai. „Per šventes norisi pabėgti nuo rutinos. Šiemet ir tos nuotaikos dar neaplankė – tikiuosi Kūčių dieną šventinis pakylėjimas atsiras“, – dėstė muzikantas.

Paprašytas palinkėjimo Balsas.lt skaitytojams, L. Adomaitis patarė išmokti džiaugtis, tuo, ką kiekvienas turime: „Žmonės įvertina tik tada, kai praranda. Reikėtų dėkoti už tai, kuo gyveni!“

D. Stachura užsiėmusi gerais darbais

Verslininkė Danguolė Stachura prisipažino kaip vaikas laukianti Kalėdų – prieššventinis laikotarpis jai iki šiol kasmet būna šiek tiek pasakiškas. Moteris atskleidė kasmet sudaranti gerų darbų sąrašą: ką turėtų pradžiuginti, kam padėti, su kuo susitikti, ko atsiprašyti... D. Stachura patikino sąžiningai jį pildantį. „Manau, kiekvienas prieš šventes esame šiek tiek geresnis. Juk galima tuo pasidalinti ir su aplinkiniais“, – mąstė moteris.

REKLAMA

D. Stachura (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)D. Stachura (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)

Verslininkė, paklausta apie kalėdines tradicijas, pasakojo apie kasmetinius susitikimus pas moters tėvus – su gausybe svečių, vaišių ir dovanų. „Pas tėvelius niekad netrūkdavo draugų. Per Kalėdas klegesio ir džiaugsmo netrūksta“, – džiaugėsi D. Stachura, pridūrusi su nekantrumu ir šiemet laukianti susitikimo su seniai matytais artimaisiais.

Moteris juokėsi, kad jų šeimos Kūčių stalo vaišių užtektų kelioms šeimoms: „Vietoj tradicinių dvylikos patiekalų, pas mus niekad nebūna mažiau dvidešimties!“

REKLAMA

Moteris prisipažino neturinti savo mėgstamiausio šventinio patiekalo, tačiau iki šiol Kalėdos jai kvepia apelsinais – vaikystės prisiminimas, kuomet šis vaisius būdavo džiugi dovana švenčių proga.

Ponia Danguolė patikino itin kruopščiai renkanti dovanas artimiesiems – paskutinę dieną prieš šventes prekybos centre jai nereikia gaišti. „Visus metus galvoju, kuo galėčiau nudžiuginti per šventes. Domiuosi, klausiu ir stengiuos padovanoti tai, kas žmogui išties suteiktų džiaugsmą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų