REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas lemta, to neišvengsi. Tuo įsitikino Rietavo policijos komisariato vyresnysis patrulis Arūnas Sadauskis. Dalyvavęs eismo įvykyje ir bandęs nuslėpti jo aplinkybes, jis per teismą buvo susigrąžinęs tarnybinį pažymėjimą. Tačiau visuomenę susikompromitavęs policininkas „gynė, saugojo bei jai padėjo„ neilgai, nes sirgdamas gulėjo ne lovoje, o su šautuvu vaikėsi po mišką žvėris.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėsaugos sistema nusivylę Rietavo savivaldybės gyventojai apie ją ėmė galvoti šiek tiek geriau. Tam juos paskatino sprendimas atleisti iš darbo Telšių apskrities VPK Rietavo PK Viešosios tvarkos poskyrio vyr. patrulį A.Sadauskį.

REKLAMA

Per tarnybinį patikrinimą nustatyta, kad nedarbingumo pažymėjimą tuo metu turėjęs policininkas spalio 30 d. dalyvavo medžioklėje, kurią rengė medžiotojų klubas „Rietavas“. Vyr. patrulis yra jo narys.

Telšių apskrities VPK viršininko Alfonso Motuzo teigimu, A.Sadauskis pažeidė ambulatorinio gydymo nustatytą režimą, todėl jo elgesys įvertintas kaip policijos pareigūno etikos kodekso pažeidimas. Tuo labiau kad tai ne pirmas jo nusižengimas.

REKLAMA
REKLAMA

A.Sadauskis iš policijos šiais metais atleidžiamas jau antrą kartą. Po pirmojo atleidimo jis į darbą grįžo spalio 20-ąją.

Plačiai nuskambėjusi pastaroji istorija, kurioje dalyvavo keturi Rietavo PK pareigūnai, prasidėjo šių metų vasario 11 d. vakarą, kai nepataisomai sudaužytas miestelio automobilių aikštelėje buvo paliktas „Citroen Xsara„. Jį, posūkyje nesuvaldęs A.Sadauskiui (važiavo kaip keleivis) priklausančios “Ford Fiesta“, peršokęs šaligatvį, taranavo tėvystės atostogose esantis policininkas Marius Piekus. Abu pareigūnai iš avarijos vietos nuvažiavo, o fordas tą patį vakarą rastas paliktas sniego pusnyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėliau kaltę dėl visko prisiėmė dvidešimtmetis M.Piekaus giminaitis Kęstutis R. Teismas jam skyrė 4000 litų baudą. Eismo įvykį avarijos vietoje užregistravęs Virginijus Kiudelis, kaip ir tądien budėjęs Steponas Petkevičius, padėjo nuslėpti tikrąsias jo aplinkybes.

Šis įvykis taip ir būtų likęs neatskleistas, jei ne teisėsaugininkų veiksmais pasipiktinę ir abejingi nepanorę likti vietos gyventojai. Išsidavė ir pats A.Sadauskis, atvykęs pas nukentėjusiąją tartis dėl padarytos žalos atlyginimo.

Už tarnybinius nusižengimus A.Sadauskis, M.Piekus ir V.Kiudelis balandžio pabaigoje atleisti iš darbo, S.Petkevičiui skirtas griežtas papeikimas.

REKLAMA

Tačiau Šiaulių administracinis teismas panaikino Telšių apskrities VPK viršininko A.Motuzo įsakymą ir A.Sadauskiui skirtą nuobaudą pakeitė į gerokai švelnesnę – griežtą papeikimą. Tad viršininkas buvo priverstas grąžinti patrulį į eitas pareigas.

Teismas nurodė A.Sadauskį į darbą grąžinti skubiai, net neįsiteisėjus sprendimui. Tad apskrities VPK vadovybė kito pasirinkimo neturėjo. Tuo labiau kad ją ėmė atakuoti ir susikompromitavusio patrulio paraginti antstoliai.

Darius ČIUŽAUSKAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų