REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugelis namų šeimininkių spėjo įvertinti savybes, kuriomis pasižymi keraminiai peiliai. Toms, kurios nespėjo labiau susipažinti su stebuklingais virtuvės įrankiais, siūlome nedidelį straipsnelį apie keraminio peilio savybes, trūkumus bei privalumus. Visų pirma, reikia žinoti, kad peiliai iš keramikos – tai pakankamai trapūs įrankiai, kuriais nepatariama pjaustyti užšaldytų produktų, bet tokie peiliai puikiai tinka pjaustyti filė, daržoves ir vaisius.   Keraminiai virtuvės peiliai nerūdija, nesuteikia nemalonaus skonio ruošiamiems produktams, o tai labai svarbu, ruošiant sveiką bei naudingą maistą. Pjaustymas plieniniais peiliais yra sudėtingas, mat labai greitai pavargsta ranka. Pjaustyti produktus su peiliu, pagamintu  iš keramikos pageidautina ant medinių arba plastikinių lentelių, o stiklinė, marmurinė ar metalinė pjaustymo lentutė gali pakenkti pačiam peiliui.

Nepamirškite po darbo su peiliu kruopščiai jo nuplauti po tekančiu vandeniu, o po to sausai nušluostyti. Jokiu būdu neplaukite šių peilių indaplovėje – jie trapūs ir gali neišlaikyti tokių išbandymų. Geriausia šių peilių laikymo vieta yra specialus stovas, kuris ne tik apsaugos peilį nuo mechaninių pažeidimų, bet ir papuoš Jūsų virtuvę.

Nekaitinkite peilio virš ugnies, jis labai greitai įkaista. Nebandykite sulenkti peilio ašmenų – jis per daug trapus, nepaisant jo kietumo ir aštrumo. Ruošiatės pjaustyti kietą sūrį arba užšaldytą mėsą? Tam tikslui naudokite peilį, pagamintą iš plieno, kuris yra lankstus.

Bukas peilio galiukas apsaugo nuo traumų!

Keraminiai peiliai labai ilgai išlieka aštrūs. Tačiau, kaip žinoma, bet kuris metalas, laikui bėgant, ima šipti, keramika – ne išimtis. Ką gi daryti, kai keraminis peilis atšimpa?   Tokį virtuvės įrankį patariame atiduoti specialistui, kuris profesionaliai paaštrins peilį, o po to Jūs galėsite ir toliau peiliu naudotis ilgą laiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų