REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„California“ pavadinčiau vieta, kurioje viskas tikra: ar tai būtų vynas, ar jausmai“, – taip savo barą pristatė jo savininkas, Gurmanų gildijos narys Olegas Vasinas.

REKLAMA
REKLAMA

Saulėtas tautų katilas

Sostinės baras „California“ neseniai šventė vienų metų gimtadienį. Nepaisant to, kad vietą dar galima pavadinti naujagime, prie viešbučio „Ramada“ prisišliejęs baras jau spėjo užsitarnauti solidų vardą. Gimtadienio puotoje ant stalų pūpsojo ne įprastiniai vieno kąsnio sumuštinukai, o vis dar vandenynu dvelkiančios austrės tsarskaya su keturiais firminiais padažais, kuriuos Vilniuje galima rasti tik čia.

REKLAMA

„Savininkai nemelavo – austrės iš tikrųjų šviežios“, – tirpstant skeptiškumui stebėjosi daug matę ir ragavę vakarėlio svečiai.

Galima pamanyti, kad amerikietišką vardą gavusiame bare turėtų lietis viskis ir kvepėti aštriais keptais paukštienos sparneliais, tačiau O. Vasinas tvirtino, kad saulėtoji Kalifornija čia reiškia visai ne tai: „California“ tokį vardą gavo dėl lengvos atmosferos.“

Anot jo, ši sritis garsėja kaip saulėtas tautų ir kultūrų katilas – tokia pati ir yra baro „California“ idėja. Čia susilieja tai, kas geriausia pasaulyje – brangiausias ispaniškas vytintas kumpis, šviežios Atlanto vandenyno austrės, prancūziškas putojantis vynas ir geriausias amerikietiškas viskis – ir suformuoja kone neįmanomą saiko ir pertekliaus sintezę.

REKLAMA
REKLAMA

Naujųjų metų staigmena

Į gimtadienį pakviesti nuolatiniai lankytojai vieningai tvirtino, kad čia ne tik skaniausios Vilniuje ispaniškos tapos, gražiausias interjeras ar solidžiausias gėrimų asortimentas, bet ir šilčiausi barmenai. Bėgant vakarui pastarieji uoliai klausinėjo, ar patiko ugnies spjaudymas. Įspūdį paliko ir stipriųjų gėrimų „domino“ namelis, kuriam nukritus žiūrovų rankose atsiduria 40 alkoholinių kokteilių.

Teliko tik čiupti po kokteilį iš sparčiai tirpstančios jų gausos ir leistis apžiūrėti baro apatinį aukštą, kuriame įsikūręs vyno rūsys taip ir gundo apsigyventi čia iki kitų Kalėdų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau visa tai – tik generalinė repeticija prieš didžiausią iki šio bare vykusį vakarėlį. Netrukus „California“ vienai nakčiai taps Kalifornijos širdies – Holivudo – ambasadore Lietuvoje. Naujametę naktį čia vyks vakarėlis, kuriame bus galima paragauti pagal garsiojo Rockfellerio receptą ruoštų austrių, šampano, ispaniško, prancūziško ir australiško putojančio vyno ir kitų tauriųjų gėrimų.

Beje, rinkdamiesi aprangą svečiai turės nenusileisti raudonojo kilimo žvaigždėms, mat per vakarėlį juos medžios profesionalus, bet draugiškas baro „California“ paparacas. Žadamas ir Michaelo Jacksono antrininko pasirodymas. Stebėtis neverta: Holivude juk įmanoma viskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų