REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viskas, apie ką galvojate, ir viskas, ką jaučiate, atsispindi Jūsų veide. Kiekviena raukšlė yra susijusi su emocine bei fizine kūno būsena. Tai, kas atsispindi Jūsų veide, priklauso nuo daugelio gyvenimo veiksnių. Jeigu gyvenate atsiskyręs, dažnai kamuojamas slogios nuotaikos, Jūsų veidą paženklins vienatvės ir liūdesio žymės. Tačiau jei gyvenate harmoningai ir džiaugsmingai, tai taip pat atsispindės Jūsų veide. Jeigu norite, kad veidas dažniau spinduliuotų gyvenimo pilnatve, jeigu stengiatės stabilizuoti psichologinę savo būklę, prailginti gyvenimą ir suteikti veidui jaunatviškumo, būtinai pasimėgaukite masažu.

REKLAMA
REKLAMA

Stangri ir jauna veido oda

Kartais baiminamasi, kad masažuojant neišsitemptų veido oda. Iš tiesų, mūsų oda yra plastiška, todėl ji gali išsitempti. Tačiau ji taip pat yra ir elastinga, tai yra po ištempimo ji grįžta į pradinę padėtį, todėl ištempti veido odą yra tikrai sudėtingas uždavinys. Be to, būtina žinoti maksimalaus odos ištempimo linijas ir tempti būtent per jas. Jeigu Jūs nustatysite sau būtent tokį tikslą, tai laiko ir jėgų jam prireiks daug, kadangi elastino skaidulos pasižymi gebėjimu išsitempti ir grįžti į pirminę padėtį iki tol, kol šiam procesui nepradeda maišyti natūralaus senėjimo pradžia.

REKLAMA

Sulaukus 35 sumažėja kolageno ir elastino sintezė odoje. Šios skaidulos yra keičiamos kietesnėmis ir grubesnėmis jungiamojo audinio skaidulomis ir oda praranda gebėjimą susitraukti. Šis procesas ypač sustiprėja menopauzės metu. Moteriški lytiniai hormonai – estrogenai – dalyvauja kolageno sintezėje, o jų sumažėjimas daro įtaką odos išsitempimo padidėjimui. Veidas praranda stangrumą, atsiranda raukšlės, riebalinio audinio sankaupos, žandai slenka žemyn apatinio žandikaulio link ir keičia veido ovalą. Labai dažnai pakitimai, priklausantys nuo amžiaus, įvyksta staigiai, tiesiog per vienerius metus.

REKLAMA
REKLAMA

Panašūs pokyčiai vyksta ir kūne. Oda deformuojasi, atsiranda jos perteklius (alkūnėse, kelių linkiuose, kakle, ties šonine kūno linija). Šie procesai paliečia visus be išimties, tik skirtingame amžiuje, priklausomai nuo genetinio polinkio, aplinkos poveikio ir žalingų įpročių. Jeigu Jūsų tėvų oda stangri ir tada, kai jiems 50 metų, nepatiriate daug stresų ir dažnai nesergate, nevartojate alkoholio ir nerūkote, nepiktnaudžiaujate saule, tai galbūt Jums pavyks šiek tiek atitolinti išorinius senėjimo simptomus. Profilaktinis masažas, pagerindamas audinių kraujotaką, gali sulėtinti elastino ir kolageno skaidulų nykimą ir sušvelninti menopauzės sukeltus odos pokyčius. Veido masažas leidžia greitai sumažinti patinimą, stabdyti gravitacinį riebalinio audinio judėjimą žemyn, odos raukšlių susidarymą bei atstatyti veido reljefą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Veido masažas ir amžius

Sulaukus 40 ir daugiau metų organizmas pradeda ruoštis menopauzei ir odos senėjimo mechanizmai įgauna pagreitį. Norint išlaikyti jauną veidą, svarbu neleisti jam nevalingai nutįsti, paakiams paburkti ir odai papilkėti. Kad sulėtintumėte šiuos procesus, reikėtų jau nuo 25 metų bent kartą per metus atlikti dešimties procedūrų profilaktinį masažo kursą, o virš 30 metų toks kursas turėtų būti kartojamas bent du kartus per metus. Tai padės sušvelninti hormoninių pokyčių nulemtus odos pasikeitimus, oda ilgiau išliks elastinga ir nenukars.

REKLAMA

Veido masažas ir vyrai

Lyginant su moterimis, vyrų oda sensta lėčiau. Jų oda storesnė, o poodinis riebalinis audinys plonesnis. Vyrų odos senėjimas vyksta lėčiau ir laipsniškiau (nėra menopauzės nulemtų staigių pakitimų). Vyrų kolageninis audinys yra tankesnis ir lyginant su moterimis jo yra daugiau. Moterims lytinių hormonų sintezė sumažėja staigiai, per 2-3 metus, o vyrams tai tęsiasi 10-15 metų, todėl vyrai nepatiria tokio staigaus išvaizdos pasikeitimo kaip moterys. Tačiau lyginat su moterimis, vyrai yra mažiau atsparūs streso poveikiui. Taigi kalbant apie veido atjauninimą, moterims masažas būtinas, o vyrams – labai pageidautinas.

REKLAMA

Veidas mimikos raumenų dėka aktyviai dalyvauja pasireiškiant emocijoms ir jas slopinant. Mimika yra glaudžiai susijusi su mūsų galvos smegenų žieve ir veido raumenys daro didelę įtaką reguliuojant tiek fizinę, tiek psichinę organizmo būklę. Veido masažas gali padėti vyrams lengviau pakelti stresą ir sumažinti tokių grėsmingų susirgimų kaip miokardo infarktas, insultas, opa ir pan. riziką.

Kiekviena veido sritis yra susijusi su tam tikrų emocijų išraiška ir jų sulaikymu. Pavyzdžiui, apatinis žandikaulis yra susijęs su pykčiu bei agresija. Atpalaiduojant šios srities raumenis galima sumažinti kepenų, skrandžio ar širdies pažeidimo riziką. Vyrai gyvena vidutiniškai 8-10 metų trumpiau nei moterys, taigi veido masažo procedūros gali prailginti jų gyvenimo trukmę. Be to, šiuo metu vyrai daug daugiau dėmesio skiria savo išvaizdai. Kartais tai stiliaus klausimas, būtinas siekiant karjeros, kartais – būdas išlaikyti dėmesį sau, kartais – asmeninio estetikos pojūčio išraiška. Tad akivaizdu, jog veido masažas būtinas visiems.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar masažas reikalingas jauniems, sveikiems ir gražiems?

Jeigu manote, kad bent vienos iš paminėtų dalių trūksta, tai masažą daryti būtina, kol dar nevėlu. Masažas – tai pats paprasčiausias ir fiziologiškiausias natūralios medicinos metodas. Kas gali pakeisti žmogaus rankų šilumą ir prisilietimo džiaugsmą? Masažistas už Jus atlieka tai, ką Jums daryti tingisi: sustiprina raumenis, atstato sąnarių paslankumą ir odos elastingumą, palengvina širdies ir kraujagyslių sistemos darbą, padeda pašalinti tinimus. Taip pat padeda Jums susitvarkyti su stresu ir fizinėmis perkrovomis, atstatyti imunitetą ir grąžinti gyvenimo džiaugsmą.

REKLAMA

Ar žinote, kad mūsų oda – tai endorfinų (laimės hormonų) šaltinis ir veikiant masažui jų gaminama žymiai daugiau? Masažo dėka žmogus vėl gali pajusti vaikišką džiaugsmą, kuriam nereikia jokių priežasčių, išskyrus vienos – atmerkti ryte akis.

Parengė kosmetologė Loreta Sutkaitytė ir gydytoja reabilitologė Saulė Jasulaitienė

Reabilitacijos klinika „Diaterapija“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų