REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybei trečiadienį nusprendus 50 mln. litų padidinti bendrovės „Būsto paskolų draudimas„ įstatinį kapitalą, finansų ministrė Ingrida Šimonytė pozityviai vertina jos darbo perspektyvą, o dabartines jos problemas sieja su tuo, kad ji esą įlindo ne į savo verslą, tai yra, į komercinius kreditus.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, šios įmonės problema buvo ta, kad ji įlindo į ne savo biznį. Ji įlindo į komercinius kreditus, kam ji nebuvo sukurta. Ji buvo sukurta padėti žmonėms, kurių būsto pagerinimą remia valstybė. Tol, kol ji draudė tik šitą namų ūkių kategoriją ir jeigu ji būtų dariusi tik tai, nemanau, kad su ja būtų buvę problemų“, – sakė I. Šimonytė po Vyriausybės posėdžio.

REKLAMA

Finansų ministrė pripažįsta, kad būtų buvę paprasčiau, jei ta įmonė būtų privatizuota, kai apie tai buvo diskutuojama. Visgi į jos veiklos perspektyvą I. Šimonytė žiūri teigiamai.

„Pasitikėjimas įmone tarp kredito įstaigų praėjusiais metais buvo ne kažin koks, šių metų pradžioje taip pat, bet valstybė kaip akcininkė prisiėmė tam tikrus įsipareigojimus ir kredito įstaigos prisiėmė įsipareigojimus dėl turimų klientų. Manau, kad pasitikėjimas įmone bus atkurtas. Taip pat keičiasi įmonės vadovybė. Dabartinė, manau, kad turi racionalų požiūrį į tai, ką įmonė galėtų ir ko neturėtų daryti„, – sakė I. Šimonytė.

REKLAMA
REKLAMA

Finansų ministrės manymu, ateityje ši įmonė galėtų užsiimti, pavyzdžiui, daugiabučių renovavimo kreditų draudimu.

„Šiemet problema nedidėja, situacija yra stabili. Yra 2,5 tūkst. namų ūkių, kurie susidūrė su problemomis ir kuriems reikia pasinaudoti draudimo apsauga. Yra mažai pagrindo manyti, kad situacija blogės, tad investicijų pakaks“, – sakė I. Šimonytė.

UAB „Būsto paskolų draudimas„ įstatinio kapitalo didinimui bus išleista 50 tūkst. paprastųjų vardinių akcijų, panaudojant valstybės lėšas. Šių metų balandžio mėnesį bendrovės įstatinis kapitalas jau buvo padidintas 60 mln. litų ir šiuo metu sudaro 87 mln. litų. 2010 m. bendrovės įstatiniam kapitalui didinti buvo numatyta 130 mln. litų, tačiau, pagerėjus ekonominėms prognozėms, bendras lėšų poreikis kapitalo didinimui sumažėjo nuo 130 mln. iki 110 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų