REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas stilingiausių Vilniaus verslininkų, ambicingų projektų sumanytojas, nuolatinis aukštuomenės vakarėlių dalyvis, o kartu – ir vienas įžūliausių aferų sumanytojų.

REKLAMA
REKLAMA

Tokie apibūdinimai tinka 45 metų Remigijui Andriūnui, kuris artėjančias Kalėdas ir Naujuosius metus yra priverstas sutikti Vilniaus areštinėje.

REKLAMA

Žinia apie prabangą ir išskirtinį dėmesį žavioms moterims mėgdavusio demonstruoti garsaus italų dizainerio pravarde Versačė pravardžiuojamo verslininko areštą kaip mat pasklido tarp nuolatinių gyvenimo būdo žurnalų herojų.

Šešėlinio veikėjo duobkasė – garbaus amžiaus moteris

Praėjusią savaitę Vilniaus apygardos teismas leido mėnesiui suimti R. Andriūną.

Jam buvo pareikšti kaltinimai pagal vienos garbaus amžiaus vilnietės pareiškimą – ji Vilniaus ekonominės policijos pareigūnams pasiskundė, kad esą R. Andriūnas ją privertė pasirašyti vekselį dėl maždaug 100 tūkstančių litų skolos.

REKLAMA
REKLAMA

Pareiškėja tvirtina, kad šis vekselis galėjo būti suklastotas.

Ironiška, tačiau daugelio dailiosios lyties atstovių simpatijas akimirksniu pelnydavusio R. Andriūno duobkase irgi tapo viena moterų - jo buvusi verslo partnerė, kuriai jis padėjo parduoti brangius nekilnojamojo turto objektus.

Rengiant šią publikaciją, portalo Balsas.lt žurnalistą iš patikimų šaltinių pasiekė kalbos, kad R. Andriūnas imsis bet kokių priemonių, kad artėjančias šventes sutiktų laisvėje.

Kalbama, kad už jo išlaisvinimą artimieji yra pasiryžę sumokėti milžiniško dydžio užstatą – 100 tūkstančių litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Andriūno advokatas Romualdas Mikliušas minėtas kalbas pavadino nesąmone teigdamas, kad iki šiol neprašė prokurorų paleisti jo klientą už apvalų piniginį užstatą, tačiau prasitarė, kad ikiteisminį tyrimą kontroliuojanti Vilniaus apygardos prokurorė teisme pareikalavo, kad jis būtų kalinamas sostinės areštinėje, nes kitaip galįs pasislėpti nuo teisėsaugos.

Subūrė aferistų gaują

Šis eltinių vakarėlių ir garsių mados namų drabužių mėgėjas jau seniai buvo patekęs į teisėsaugos akiratį.

Tiesa, R. Andriūnas buvo labai nustebęs, kai praėjusį pirmadienį jį sulaikė sostinės ekonominės policijos pareigūnai.

REKLAMA

Iš pradžių verslininkas manė, kad yra sulaikytas dėl pavasarį jam pateiktų kaltinimų esą iššvaisčius sostinės bendrovės „Vilniaus sadutė“ turtą.

Tą pačią dieną kratos buvo atliekamos ir jo prabangioje bemaž 5 milijonų litų vertės viloje Valakampiuose.

Verta priminti, jog 2009-ųjų spalio pabaigoje Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) tyrėjų pradėtoje byloje R. Andriūnui ir keliems asmenims buvo pateikti įtarimai dėl didelės vertės turto iššvaistymo, apgaulingo apskaitos tvarkymo bei nusikalstamo bankroto.

REKLAMA

Šioje penkių asmenų grupuotėje galimai veikė ir vėliau skandalingai sužlugusios kompiuterine techninka prekiavusios, o galiausiai apie buvusį romaną su merginų popmuzikos grupės atlikėja žiniasklaidoje atsivėrusios bendrovės įkūrėjas.

Minėtam pramogų pasaulio veikėjų susibūrimų nevengusiam verslininkui dėl dalyvavimo „Vilniaus sadutės“ aferoje taip pat mėnesiui teko išbandyti areštinės gultus.

Taip pat įtarimai buvo pateikti ir minėtos bendrovės direktorei Linai Mananikovai, bankroto administratoriui Vladui Monginui iš Kauno bei anksčiau iš advokatų padėjėjų išbrauktam Andriui Riabčiukui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastarasis su prieš keletą metų nusižudžiusiu tėvu - Marijampolės advokatu Stanislovu Riabčiuku buvo minimas skandalingoje nudegintų dvynukų Zdanių tėvų laimėtos bylos istorijoje.

Netrukus paaiškėjo, kad Riabčiukai galėjo pasisavinti 250 tūkst. litų - pusę sumos, kurią jų klientai prisiteisė iš Marijampolės ligoninės už vos gimusiems jų vaikams padarytą neturtinę žalą.

Bandė nuslėpti įmonės buhalteriją

Margaspalvė kompanija sugalvojo tarsi Holivudo filmo „Oušeno vienuoliktas“, kuriame pasakojama apie Las Vegaso kazino švarintojus, siužeto vertą planą, kaip pasisavinti kone keletą milijonų litų.

REKLAMA

Idėją R. Andriūnas subrandino tada, kai pradėta kalbėti, jog „Vilniaus sadutė“ ketina atsiskaityti su statybos darbus vykdžiusia bendrove „Nerasta“, kuri sostinės senamiestyje verslininkams priklausančiame objekte esą turėjo atlikti remonto darbus, įvertintus net 700 tūkstančių litų.

Praėjus kuriam laikui „Nerastos“ vadovas ėmėsi sunkiai blaiviu protu suvokiamos suktybės – pareikšdamas, kad pasirašė skolos raštelį tokiu būdu savo valia atsisakydamas žadėto užmokesčio, kadangi 500 tūks. lt iš asmeninių lėšų jam pažadėjęs paduoti R. Andriūnas.

REKLAMA

Nors vidurinį išsilavinimą įgijęs, užsieni kalbomis, išskyrus rusų, nešnekantis ir ilgus metus bedarbiu oficiliai prisistatydavęs R. Andriūnas niekada oficialiai nedisponavo tokiomis milžiniško dydžio pinigų sumomis, tačiau jam nebuvę sudėtinga gauti dokumentus įrodančius minėtų pinigų atsiradimo kilmę.

Principingai veikę FNTT tyrėjai „Vilniaus sadutės“ veikla prisidengusius aferos sumanytojus atksleidė po to, kai bendrovės biuro patalpose esančiame menkai apšviestame rūsyje aptiko keletą dėžių dokumentų,

Juose buvo pažymėti visi 1996 – 2006 metais bendrovės finansiniai srautai.

Suviliojo Aušros vartų gatvė

Šalia žymiausios sostinės šventovės – Aušros vartų esančios „Vilniaus sadutės“ patalpos jau seniai domino R. Andriūną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis labai norėjo įsigyti objektą esantį turistų traukos centru tapusioje gatvėje.

Pasakojama, kad kartą pas buvusią minėtų patalpų savininkę buvo nusiųsti net įžūliai atrodantys „berniukai“ iš kriminalinio pasaulio.

Galiausiai kreipęsis į prieštaringos reputacijos Izraelio verslininką Meirą Klabiną, R. Andriūnas pasiskolino bemaž 3 milijonus litų šioms patalpos įsigyti.

R. Andriūnas M. Klabinui pareiškė, jog iš tuometinės patalpų savininkės perka „Vilniaus sadutės“ akcijas.

Vilnietis Kaune gimusį Izraelio magnatą lengvai įtikino, kad šis akcijas galėsiąs išsipirkti kada tiktai panorėjęs.

REKLAMA

Sulaukęs viliojančio pasiūlymo M. Klabinas neatsispyrė pagundai ir minėtas akcijas nupirko už savus pinigus.

Galiausiai M. Klabinas sužinojo, jog yra apgaudinėjamas. Jį pasiekė kalbos, kad R. Andriūnas nė neketina sugrąžinti apvalios pinigų sumos, o minėtos akcijos perrašytos R. Andriūno tėvų vardu.

Neilgai trukus M. Klabinas ir R. Andriūnas dėl to rimtai susipyko ir pasuko skirtingais keliais.

Tiesa, vyriškiai išsiskyrė taip, kad į jų plačiai nuskambėjusį tarpusavio konfliktą buvo įtraukti ir nesąžingai veikę teisėsaugos pareigūnai.

REKLAMA

Puikavosi įtakingais globėjais teisėsaugoje

Remiantis Balsas.lt šaltinių pasakojimais, R. Andriūno ir jo bičiulių aferas narpliojusiems FNTT pareigūnams buvo daromas didžiulis spaudimas.

Sulaukęs kvietimų apsilankyti finansinius nusikaltimus narpliojančius tyrėjų kabinetuose kaskart vyriškis elgdavosi itin arogantiškai.

R. Andriūnas tyrėjų kabinetuose mėgdavęs puikuotis pažintimis FNTT ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) viršūnėse.

Jis neslėpdavęs, kad iš anksto yra informuojamas apie jo atžvilgiu pradėto tyrimo eigą.

R. Andriūnas nesidrovėdamas šaipydavosi ir užgauliodavo FNTT pareigūnus – kai kada netgi aiškiai leisdamas suprasti, kad šiuos „be didesnių pastangų galėtų sunaikinti“.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė „Vilniaus sadutė“ užkulisinę veiklą narplioję tyrėjai prasitarė, kad tokio pobūdžio tyrimais, kuriuose figūruoja su aukštais pareigūnais draugysčių neslepiantys nesąžiningi verslininkai, gali užsiimti tiktai tokie tyrėjai, kurie turi papildomą gyvenimo šaltinį ir nebus suvilioti prasižengusių verslininkų siūlomais riebiais kyšiais.

„Juk ne paslatis, kad tokiais atvejais pasitaiko griežti nurodymai „iš viršaus“. Jei principingai būtų tiriamos panašaus pobūdžio verslininkų bylos tada iš užimamų pareigų teisėsaugininkai lėktų vienas paskui kitą“, - portalui Balsas.lt teigė vienas ilgametis FNTT veteranas.

Šių eilučių autorius mėgino pašnekinti ir keletą metų R. Andriūno neskaidrią veiklą narpliojusią, o vėliau dėl to į žiaurią teisėsaugos mėsmalę patekusią buvusią FNTT tyrėją Lina Andriuškevičiūtę, tačiau ji pareiškė, kad tiktai pasibaigus jos bylos dėl neteisėto nušalinimo tyrimui, bus atskleista nemažai intriguojančių faktų.

Visas turtas – tėvų vardu

Rengiant šią publikaciją atsiliepė nemažai R. Andriūną pažinojusių, o taip pat nuo jo ir vienaip ar kitaip nukentėjusių verslo pasaulio žmonių.

REKLAMA

R. Andriūnas laikomas vienu turtingiausių žmonių Vilniuje.

Vien iš šalia Aušros vartų esančių prabangiai įrengtų karališkų apartamentų nuomos jis per mėnesį uždirba keliolika tūkstančių litų.

Prieš keletą metų vyriškis įsigijo keturis brangiausius pačiame viršutiniame aukšte esančius apartamentus „Vilniaus vartų“ dangoraižyje.

Vienas toks būstas, anot ekspertų, yra vertinamas milijonu litu.

Šio dangoraižio požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje nuolat stovi BMW kabrioletas, kurį puošia valstybinės registacijos numeris su užrašu „Remis 1“.

Tiesa, šiuo automobiliu naudojasi „Vilniaus vartuose“ iki šiol apsistojusi viena R. Andriūno mylimųjų.

Nemažai dėmesio ir pinigų savo išvaizdai skiriantis vyriškis dažniausiai būdavo pastebimas važinėjantis prabangiu visureigiu „Porsche Cayenne“.

Tačiau savo vardu jis jokio turto neturi.

Daugelio didžiulės vertės nekilnojamojo turto objektų savininkai yra R. Andriūno tėvai - senyvo amžiaus asmenys, kurie gyvena greta Valakampiuose.

Namų sienas papuošė dukters nuotraukomis

R. Andriūno aplinkos žmonių teigimu, jis labai didžiuojasi savo dukters Godos Andriūnaitės pasiekimais.

REKLAMA

Žavi mergina 2009 metais iškovojo „Mis eleganciją“ titulą tarptautiniame modelių konkurse „Miss Globe International 2009„, ir netrukus sulaukė pasiūlymo filmuotis žiūrovų pamėgtame televizijos seriale „Moterys meluoja geriau“.

Kalbama, kad kone visos R. Andriūno vilos Valakampiuose sienos yra nukabinėtos dukters fotografijomis.

Advokato versija

Visus įtarimus dėl suklastoto vekselio panaudojimo R. Andriūnas ir jo advokatas R. Mikliušas neigia – tyrėjams pareiškė, kad anksčiau bendrame versle dalyvavusi garbaus amžiaus moteris pati yra parašiusi 7 vekselius, tokiu būdu esą norėjusi išvengti senos skolos sugrąžinimo.

„Manau, kad ta byla neturi jokios perspektyvos. Aišku, šiandien mes turime dviejų skirtingas versijas pateikiančių žmonių versijas. Tarp jo ir minėtos ponios yra civiliniai santykiai. Verta prisiminti, kad jis anksčiau supirkinėjo jos turtą: nupirko du butus, o vėliau juos siejo įvairūs finansiniai santykiai dėl minėtų būstų apstatymo.

Jie vienas kitam rašė vekselius. O kokių tiktai veiksmų šiais laikais nesiima skolų nenorintys grąžinti skolininkai?“, - portalui Balsas.lt kalbėjo R. Andriūno gynėjas R. Mikliušas.

REKLAMA

TIK FAKTAI

R. Andriūno išmonė kriminalinį pasaulį iš vidaus pažįstantiems ir nuo jo nukentėjusiems kauniečiams žinoma jau seniai.

Kadaise Remio arba Remygos pravarde garsėjęs vyriškis turėjo bendrų verslo reikalų su devintojo dešimtmečio pradžioje Kaune lyderiavusių kriminalinių „šeimų“ lyderio A. Juškevičiaus, pravarde Juškės aplinkos vyrais.

1992-aisiais R. Andriūnas susibičiuliavo su Garliavos mašinvagių garsenybe, kuris garsėjo Viesulo pravarde.

R. Andriūnas kartu su Viesulu ėmėsi vogtų automobilių gabenimo - iš Rusijos į Lietuvą.

Praėjus kuriam laikui R. Andriūnas atsidūrė kaimyninės Lenkijos areštinėje.

Kalėdamas Lenkijoje susipažino su įtakingiausiais vietos mašinvagiais.

Prabėgus keliems mėnesiams R. Andriūnas sugrįžo į Kauną, ir buvusių draugų nuostabai labai pasikeitė - pradėjo itin arogantiškai elgtis. Netrukus atsiribojo nuo pirmuosius nemažus pinigus padėjusio uždirbti Viesulo ir ėmėsi savarankiškai veikti su naujais bičiuliais iš Lenkijos.

Viesulą toks R. Andriūno elgesys smarkiai supykdė, todėl šis užsakė tais laikais Kaune didžiulę įtaką turėjusius daktarus, kad šie paauklėtų išsišokėlį.

REKLAMA

Netrukus daktarai vyriškį pagrobė, nusivežė į mišką, kur žiauriai sumušė bei kankino įgrūdę jį metalinėje statinėje.

Po tokio daktarų smogikų išpuolio R. Andriūnas rimtai susirūpino saugumu, todėl nutarė palikti Kauną.

Ilgą laiką jis slaptėsi Lenkijoje, o galiausiai sugrįžęs į Lietuvą, įsikūrė Vilniuje.

Verslo reikalais viešėdamas Rusijoje R. Andriūnas užmezgė svarbius ryšius su vietos šešėlinio pasaulio garsenybėmis. Tarp jų - ir su rusų mafijos krikštatėviu tituluojamu, skandalingai pagarsėjusios asociacijos „XXI Vek“ prezidentu Anzoriu – Aksentjevu Kikališviliu iš Maskvos.

Neilgai trukus vyrai tapo tokiais artimais bičiuliais, kad kaskart A. Kikališviliui atvykstant į Lietuvą, R. Andriūnas maskvietį pasitikdavo prie pasienio posto.

Abu jie pogrindinėse pokylių salėse bei pirtyse ūždavo su egzotiško grožio merginomis.

Juos visada būdavo galima pastebėti drauge, R. Andriūnas kaskart draugiškai išlydėdavo A. Kikališvilį iš Lietuvos.

2003-iaisiais Lietuvoje kilus „paksageito“ skandalui, saugumiečiai atsekė eksprezidento Rolando Pakso aplinkos žmonių ryšius su A. Kikališviliu.

A. Kikališviliui besilankant Lietuvoje R. Andriūnas rusui padėjo įsigyti ištaigingą butą prestižiniame Žvėryno rajone bei nuosavą namą Nemenčinės plente.

REKLAMA

2003-iaisiais Lietuvoje kilus „paksageito“ skandalui, saugumiečiai atsekė eksprezidento Rolando Pakso aplinkos žmonių ryšius su A. Kikališviliu.

Viešojoje erdvėje paskelbus, jog A. Kikališvilis nėra pageidaujamas Lietuvoje, R. Andriūnas stačia galva paniro į abejotinus reikalus su kriminaliniu kvapu.

Prieš keletą metų R. Andriūnas paskelbė, kad pavogtas jo prabangus automobilis. Neilgai trukus paaiškėjo, kad taip buvo imituojama vagystė siekiant iš draudimo bendrovės pasiglemžti solidžią kompensaciją.

Šioje istorijoje buvo minima ir žinomo Vilniaus verslininko duktė I. J.

Kartą R. Andriūnas buvo sulaikytas su šaunamuoju ginklu, tačiau per pažįstamus policijoje sėkmingai užglaistė šį „menką nesusipratimą“.

Po tokių atvejų, R. Andriūnas važinėdamas po Vilnių skelbėsi, kad jo „stogas“ yra tuometinis policijos vadovas Vytautas Grigaravičius.

Tokias kalbas išgirdę teisėsaugininkai tiktai kreivai šypsodavosi.

2009-ųjų rugsėjį mįslingomis aplinkybėmis kilo gaisras Užupyje veikusiame restorane „Torres“. Šiame objekte R. Andriūnas turėjo tam tikrų verslo interesų.

Kartą po konflikto su „Vilniaus vartuose“ šeimininkaujančios statybų bendrovės „Ranga IV“ direktoriumi, R. Andriūnas požeminiame parkinge viniu perrežė jo brangų „Porsche“ automobilį.

Šis incidentas buvo nufilmuotas vaizdo stebėjimo kameromis. Tačiau vaizdo medžiaga paslapintai išnyko, ir rimtų nemalonumų su teisėsauga R. Andriūnas vėl išvengė.

Norintiems paskelbti apie nežinomas R. Andriūno nuodėmes rašykite e.paštu: [email protected]

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų