REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Statistikos departamento duomenimis, kiek daugiau nei prieš pusmetį 19,6 procento darbuotojų gavo minimalią 800 litų algą, arba apie 670 litų į rankas.

REKLAMA
REKLAMA

Ar tai pakankama suma išgyventi, jei už vieną būtinųjų poreikių - šilumą bute - šaltuoju metų laiku žmonės vidutiniškai pakloja 500-600 litų, o kai kurie, norėdami atvažiuoti į darbą, išleidžia dar po kelis šimtus?„Šiaulių krašto" žurnalistė iki centų suskaičiavo mėnesio išlaidas, atsisakydama mokamų kultūros renginių, naujų rūbų ir kitų išgyvenimui nebūtinų prekių, mėgindama "įsisprausti" į minėtą pinigų sumą. Išvada: gyventi - negalima, egzistuoti - taip.

REKLAMA

Per mėnesį, atmetus nekasdienes išlaidas ir pinigus kelionei į darbą, reikėjo 567,78 lito vienam asmeniui išgyventi. Jei į darbą tenka važiuoti, turite uždirbti daugiau nei minimalią algą arba pragyvenimui turėti kito šeimos nario pajamų.

Apie savišvietą, kultūrines reikmes, transportą, net geresnį, įvairesnį maistą,vitaminus kalbėti neįmanoma.

Darbo santykių instituto duomenimis, absoliutaus skurdo lygis 2009 metų pradžioje buvo 975, o šiemet - jau 1092 litai.

Teoriškai skurdas siejamas su minimaliu asmeninių poreikių patenkinimo lygiu. Jei žmogus už savo pajamas nebeišgali jų patenkinti, laikomas skurdžiumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų