REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiauliuose žemės ūkio ministras Kazimieras Starkevičius ramino turgaus prekiautojus: įvedus kasos aparatus visi dirbs kaip dirbę — įmonių steigti nereikės. „Šešėlis turgavietėse yra tikrai didelis“, — teigė ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Kasos aparatai — nuo vasario

Šiauliuose pirmadienį apsilankęs žemės ūkio ministras Kazimieras Starkevičius, po pokalbio su turgaus prekiautojais akcentavo: dirbantiems individualiai nereikės registruoti įmonių. Pasak ministro, po darbo dienos kasos aparato apskaitos juostą reikės įklijuoti į apskaitos knygą, kuri ir dabar vedama.

REKLAMA

„Kasos aparatai reikalingi apskaitai, nes šešėlis turgavietėse yra tikrai didelis“, — teigė ministras. Jo žodžiais, ministerijos atliktas eksperimentas vienoje iš turgaviečių parodė, kad dirbantys su kasos aparatais per dieną suprekiauja už tūkstantį litų, o dirbantys be kasos aparatų deklaruoja tris šimtus litų. “Visus domina, kur dingsta dar septyni šimtai litų? Valstybė turi mokėti algas iš biudžeto išlaikomiems žmonėms: mokytojams, gydytojams. Esame įsipareigoję grąžinti sumažintas pensijas, viskam reikia pinigų“, — sprendimo dėl kasos aparatų motyvus nurodė ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, esą ūkininkai reikalauja kasos aparatų turgavietėse, kad nebūtų įvežama mėsa iš kitų šalių pristatoma kaip lietuviška.

Prekiaujama ir be leidimų

Anot ministro, vartotojų sveikatos saugumas, dar viena priežastis. Jam antrino Šiaulių valstybinės maisto veterinarijos tarnybos vadovas Kęstutis Patašius. Šiemet tarnyba išaiškino 11 prekiautojų, kurie prekiavo mėsos produktais, neturėdami tam leidimo.

„Rastos keturios— penkios tonos mėsos produktų per visas įmones atrodo nedidelis kiekis, tačiau ir keli kilogramai gali būti pavojingi žmogaus sveikatai“, — sakė K. Patašius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot ministro, kasos aparatai turgavietėse bus įvedami nuo kitų metų vasario mėnesio. Pinigų suma už jų įsigijimą bus kompensuojama. „Anksčiausiai įsigijusiems, greičiausiai tai bus iki balandžio mėnesio (Vyriausybė dar apsispręs), bus kompensuojama visa įsigijimo suma, kas įsigys vėliau, kompensuosime pusę sumos“, — sakė ministras.

Laukia pokyčiai ir tarnyboje

Anot ministro, nors Šiaulių Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos struktūra nesikeis, kituose regionuose, kur yra atskiras apskrities ir miesto tarnybos vadovas, reorganizacija bus. „Vadovų mažės“, — sakė ministras.

REKLAMA

„Šiaulių krašto“ paklaustas apie reikalavimus švelninti aplinkosauginius reikalavimus gyvulių ūkiamas, žemės ūkio ministras sakė, kad Lietuvoje trūksta gyvulių. “Per metus Lietuvoje užauginame apie 1 milijoną 400 tūkstančių kiaulių, suvartojame apie 2,5 milijono, nors pagal užauginamų grūdų kiekį galėtumėme užsiauginti patys ir eksportuoti gatavą produkciją, kuri tikrai turi paklausą“, — sakė K. Starkevičius. Tokia padėtis ne tik kiaulininkystės sektoriuje, Lietuva importuoja ir mėsinius galvijus. “Gal didelių kompleksų statyti nereikia, bet tokie, kuriuose yra du tūkstančiai vietų ir ekologinės problemos sprendžiamos lengviau, tikrai reikalingi“, — mano ministras.

Paulius MARTINAITIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų