REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dvigubas mediko gyvenimas

Žudiko maskuotė buvo tobula – perspektyvus medicinos studentas, linksmas draugas ir atsidavęs sužadėtinis. Tokį Filipą Markofą (23 m.) pažinojo draugai, artimieji, bendradarbiai. Tačiau policija atskleidė ir tamsiąją jaunojo mediko gyvenimo pusę – jo aukomis yra tapusios trys moterys.

REKLAMA
REKLAMA

Laimingiausia sužadėtinė

Apie nuostabias vestuves ant saulėto jūros kranto Megan Makalister ėmė svajoti vos sutikusi, kaip tada jai atrodė, savo svajonių vyrą. Būsimąjį gydytoją F. Markofą mergina pamatė ligoninės, kurioje pati atliko praktiką, koridoriuje. Tarp jaunuolių užsimezgusi draugystė netrukus virto aistringa meile. Praėjus 3 metams nuo pažinties, F. Markofas draugei pasakė, jog ji esanti pirmoji rimta jo mergina ir jis norįs kartu praleisti visą gyvenimą.

REKLAMA

Po sužadėtuvių Megan ir Filipas ėmė rašyti internetinį vestuvių dienoraštį. Jame Megan dažnai kartodavo esanti laimingiausia pasaulyje mergina, kuriai buvo lemta sutikti savo tobulą antrąją pusę. Tada ji dar nežinojo, kad likus 4 mėnesiams iki vestuvių policija suims jos sužadėtinį ir pateiks jam protu nesuvokiamus kaltinimus...

Skelbimų portalo žudikas

2009 metų balandžio 10 dieną striptizo šokėja Triša Lefler (29 m.), kuri internete skelbdavosi atliekanti erotinius masažus, susitarė susitikti su klientu netoliese esančiame motelyje.

REKLAMA
REKLAMA

Vos Triša atėjo į vieną kambarį, jai buvo užklijuota burna, o rankos pririštos prie durų rankenos. Tada jaunas šviesiaplaukis užpuolikas iš persigandusios moters rankinės ištraukė kreditinę kortelę su 800 dolerių. Kol Triša įtikinėjo plėšiką nieko jai nedaryti, jis išsitraukė ginklą. Tiesa, jo taip ir nepanaudojo.

Vėliau T. Lefler policijai sakė maniusi, jog bus nužudyta, tačiau plėšikas netikėtai pasišalino. Policininkai neturėjo nė menkiausio įtarimo, kas ją užpuolė ir apiplėšė, bet po 4 dienų nutikęs panašus nusikaltimas pasibaigė gerokai liūdniau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Julisa Brisman (25 m.) klientų, norinčių pasilepinti jos atliekamu erotiniu masažu, taip pat ieškojo interneto skelbimų portale. Kai paskambino malonaus balso vaikinas ir pakvietė susitikti motelyje, nieko blogo neįtardama, J. Brisman išskubėjo užsidirbti pinigų...

Maždaug dešimtą vakaro motelyje pasigirdo moters klyksmas. Administracijos darbuotojai, nubėgę pažiūrėti, kas gi nutiko, rado Julisą gulinčią kraujo klane. Moteris buvo nedelsiant nuvežta į ligoninę, bet mirė taip ir neatgavusi sąmonės.

Netrukus tyrėjai nustatė, kad Julisą, kaip ir Trišą, bandyta apiplėšti, bet ji pasipriešino, tad užpuolikas iššovė jai į galvą. Užfiksuotas motelio stebėjimo kamerų, jis buvo stebėtinai panašus į tą, kurio fotorobotą policija sudarė pagal likusios gyvos T. Lefler pasakojimą.

REKLAMA

Po poros dienų policija gavo dar vieną pranešimą apie užpultą striptizo šokėją, kuri, kaip ir kitos aukos, tame pačiame portale skelbėsi esanti masažuotoja. Sintija Melton panašaus likimo kaip Julisa išvengė tik dėl to, kad į kambarį netikėtai užėjo jos vyras, tad išgąsdintas užpuolikas paspruko. Viešbučio kameros vėl užfiksavo šviesiaplaukį vyrą, kalbantį telefonu ir net nesivarginantį slėpti savo veido.

Netrukus kriminalistai suprato, kad susidūrė su serijiniu užpuoliku, gal netgi maniaku, kuris taip lengvai nežada pasiduoti, o jo aukų gali padaugėti bet kurią akimirką. Nutarta patikrinti nužudytosios J. Brisman kompiuterį ir pasižiūrėti, su kuo ji susirašinėjo paskutinę savo gyvenimo dieną. Tada paaiškėjo, kad žudiko, užsisakiusio jos paslaugas, kompiuteris registruotas name, kuriame gyvena būsimasis medikas F. Markofas.

REKLAMA

Pribloškianti tiesa

Policininkai F. Markofą sekė keletą dienų, kol įsitikino, kad jiems pagaliau pakliuvo „skelbimų portalo žudiku“ pramintas nusikaltėlis. Policija turėjo užtektinai įrodymų, kad būsimasis medikas ir yra tas užpuolikas. Vienas svarbiausių įrodymų – pirmoji jo auka T. Lefler atpažino F. Markofą iš keliasdešimties jai pateiktų nuotraukų. Atlikę kratą įtariamojo namuose kriminalistai aptiko ginklą, lipnią juostą, kuri sutapo su panaudotąja surišti Trišai.

Policija F. Markofą su sužadėtine Megan sustabdė važiuojančius praleisti vakaro viename kazino. Kai F. Markofas buvo suimtas merginos akyse, ji buvo tikra, kad visa tai tik kažkoks nesusipratimas. Pats įtariamasis buvo neįprastai tylus ir neuždavė nei vieno klausimo, tik klusniai vykdė nurodymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policijoje, į kurią paskui sužadėtinį atvyko ir Megan, pareigūnai jai atskleidė, jog jos būsimasis vyras įtariamas žmogžudyste, plėšimu ir neteisėtu laisvės atėmimu. Priblokšta M. Makalister negalėjo suprasti, kaip jos mylimasis sugebėjo nuslėpti nuo jos savo tamsiąją gyvenimo pusę – tarsi būtų du skirtingi žmonės viename kūne.

Vis dėlto sužadėtinė nuo F. Markofo nenusisuko net tada, kai, pareiškus jam įtarimus dėl žmogžudystės ir kitų nusikaltimų, atsirado dar viena moteris, kuri teigė, kad F. Markofas buvo užpuolęs ir ją. Morgan Hiuston (25 m.) pareigūnams papasakojo, jog F. Markofas, su kuriuo ji studijavo universitete, ketino ją išprievartauti, tik nespėjo, nes jam sutrukdė atsitiktinis studentas.

REKLAMA

Tikėdama, kad įvyko baisi klaida, M. Makalister internete išplatino pranešimą, kad jos sužadėtinis, įtariamas baisiais nusikaltimais, iš tiesų esąs puikus žmogus, kuris nenuskriaustų net musės, o po 4 mėnesių jiedu susituoksiantys ir laimingai gyvensiantys. Bet Megan viltys greitai sudužo.

Po mėnesio nuo F. Markofo suėmimo Megan pirmą kartą aplankė mylimąjį. Išėjusi iš pasimatymo ji pareiškė, kad vestuvės atšaukiamos, o paskui dienų dienas leido tėvų namuose.

Nuėjęs ne tuo keliu

Tuo tarpu žurnalistai atskleidė detalių apie F. Markofo dvigubą gyvenimą – paaiškėjo, jog jaunasis medikas ilgai susirašinėjo su transvestitu, su kuriuo buvo susipažinęs per tą patį skelbimų portalą, kaip ir su savo aukomis. F. Markofas turėjo savo anketą ne tik gėjų portale, bet ir sadomazochistus vienijančiame tinklalapyje.

REKLAMA

Po šių pranešimų spaudoje Megan dar kartą aplankė F. Markofą ir pareiškė išvykstanti atlikti praktikos – girdi, praeis daug laiko, kol jiedu vėl pasimatys. Bet daugiau jiedu taip ir nesusitiko.

F. Markofo byla turėjo būti pradėta nagrinėti ateinančių metų pavasarį. Kaip sakė prokurorai, jaunąjį mediką plėšti ir žudyti pastūmėjo skolos, į kurias buvo įklimpęs dėl aistringo pomėgio lošti. Teisėsaugininkai teigė, jog Filipas turėjo nuolat kovoti su savo „tamsiąja puse“, bet artėjant vestuvėms, išgyvenant stresą dėl pinigų, dėl nevaldomo noro lošti, „šėtoniškoji pusė“ nugalėjo.

Suimtas F. Markofas iškart bandė pasikarti, bet jam nepavyko. Nervinis priepuolis žudiką ištiko ir tuomet, kai jį lankė jo šeimos nariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

F. Markofas buvo atskirtas nuo kitų kalinių ir atidžiai sekamas, kad vėl nepakeltų prieš save rankos, tačiau jis ir vėl sugebėjo nusmailintu šaukštu persirėžti venas. Tai F. Markofas padarė kitą naktį po paskutinio buvusios sužadėtinės vizito. Dar po metų, savo neįvykusių vestuvių metinių dieną, Filipas kameroje prisidėliojo Megan nuotraukų, persipjovė riešus, krauju ant sienų išvedžiojo mylimosios vardą, galop užsimovė ant galvos plastikinį maišelį ir užsidusino.

„Jam grėsė 60 metų nelaisvės. Tai, kad nusižudė per neįvykusios santuokos vienerių metų jubiliejų, tik įrodo, jog jis gailėjosi pasirinkęs ne tą kelią ir svarstė, koks jo gyvenimas būtų buvęs, jeigu jis būtų sugebėjęs išvengti klaidų“, – po F. Markofo savižudybės kalbėjo prokuroras.

Giedrė POTELIŪNAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų