REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokiečių žiedinių lenktynių trasa „Nordschleiffe“ prie Niurnburgo apipinta legendomis. Lenktynininkai joje „muša“ vis naujus rato įveikimo rekordus, o automobilių gamintojai čia derina savo sportiškus modelius. Tačiau tikėtina, kad viskas „Nurburgring“ autodrome gali baigtis banalia bankroto procedūra.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo pat 1927 metų, kai šis autodromas buvo pradėtas naudoti, jį administravo valstybė. Tačiau šių metų pradžioje „Nurburgring“ kompleksas buvo išnuomotas dviems verslininkams. Kai Richter ir Jörg Lindner anksčiau neturėjo nieko bendro su automobilių sportu ir su automobiliais. Tačiau jie sugalvojo čia įkurti vos ne pramogų parką. Čia buvo įrengtas viešbutis, prekybos centras, stadionas ir didžiulis pramogų parkas. Viskas kaip ir šaunu, tačiau šie statiniai dabar stovi tušti, o skolos siekia 400 mln. eurų.

REKLAMA

Pasirodo, verslininkai ieškodami investuotojų gerokai apsimelavo. Pagal jų dokumentus, rodančius „Niurburgring“ autodromo lankytojų skaičių, buvo teigiama, kad vien 2001 metais čia lankėsi milijonas žmonių, nors realiai jų būta tik 350 tūkst. Panašiai padidinta ir kitų metų statistika.

Nors privačių investuotojų verslininkai ir nerado, statybos vyko toliau. Kol sąskaitose liko tik milžiniškos skolos. O svarbiausia, padaryti darbai greitai niekaip neatsipirks.

REKLAMA
REKLAMA

Entuziastai šiuo metu „įsukinėja“ lenktynių trasos gelbėjimo kompaniją. Nors jiems ir grasinama teismais, tačiau jie stengiasi kuo daugiau žmonių informuoti apie susiklosčiusią situaciją. Šiam reikalui dirba ir specialus „Facebook“ puslapis. O Niurburgringo karaliene tituluojama lenktynininkė ir TV laidų vedėja Sabine Schmitz šiuo tikslu „susuko“ specialų Kalėdų sveikinimą, kuriame ragina ir nepamiršti „Nordschleiffe“ likimo.



REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų