REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tūkstančių kalėdinių atostogų išsiruošusių žmonių planus sujaukė sniegas, įkalinęs juos stotyse ir oro uostuose, rašo „bbc.co.uk“.

REKLAMA
REKLAMA

Ypač prastų oro sąlygų paveiktos Didžioji Britanija, Prancūzija bei Vokietija. Šią naktį Heathrow oro uostę praleido šimtai keliautojų, daugiau nei 1000 skrydžių atšaukta Vokietijos Frankfurto, Miuncheno bei Berlyno oro uostuose. Prancūzijos Charles de Gaulle oro uoste veikė trys iš keturių nusileidimo takų, tačiau buvo atšaukti beveik visi neilgi skrydžiai, pirmenybę teikiant tolimųjų skrydžių keleiviams. Mažesniajame Orly oro uoste, nors veikia visi pakilimo takai, skrydžiai nuolat vėluoja.

REKLAMA

Oro uostus valdančios kompanijos stengiasi įvairiai kovoti su neganda. Vokietijoje keleiviai raginami išsyk rinktis traukinio bilietus, jiems dalijamos lovelės, o „kovinė“ dvasia keliama klounų pasirodymais.

Didžiosios Britanijos pareigūnai perspėja, jog neaišku, ar pavyks visus keleivius skraidinti iki Kalėdų, tad jiems tiesiai siūloma rinktis traukinius. Į tarptautinius maršrutus bilietų gauti jau beveik neįmanoma.

Vis daugiau oro uostuose bei stotyse įkalintų žmonių, supranta, jog Kalėdas teks sutikti čia.

REKLAMA
REKLAMA

Į diskusiją, ar sniegas gali sukelti tokią katastrofą įsikišo net ir Londono meras Borisas Johnsonas, pareiškęs nesuprantantis, negi nėra technikos kuri padėtų atsikratyti sniegu ir leistų veikti daugiau nei vienam pakilimo takui. Skrydžio saugumo ekspertai tikina, jog problema yra tai, kad didelis sniego sluoksnis iškrito itin greitai ir suledėjo.

Sniegas veikia ir traukininių eismą. Rimtai sutriko „Eurostar“ tvarkaraštis, buvo paveikta ir „Thalys“ kompanija, veikianti tarp Prancūzijos ir Belgijos.

Trumpai:

Didžiojoje Britanijoje: „British Airways“ atšaukė visus artimuosius skrydžius. Heathrow, Gatwicko, Cardiffo bei Edinburgo oro uostai veikia nepilnu pajėgumu: atšaukta ar atidėta daug skrydžių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prancūzija: valdžia paprašė oro linijų atšaukti iki 30 proc. skrydžių iš Charles de Gaulle bei Orly oro uostų.

Vokietija: atšaukta beveik 300 iš 1340 skrydžių. Sutriko ir traukinių judėjimas, teigiama, jog pavojingos ir važiavimo sąlygos, ypač – netoli Kelno.

Nyderlandai: Schiphol oro uosto, esančio greta Amsterdamo veikimas rimtai sutrikęs. Skrydžiai atšaukiami ir vėluoja. Keliuose iki 50 km/h apribotas greitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų