REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka protesto akcijos, kilusios po prezidento rinkimų rezultatų paskelbimo, dalyvius apkaltino banditizmu ir pažadėjo kalėjimą, informuoja naujienų agentūra „Interfax“.

REKLAMA
REKLAMA

Anot prezidento, kalėjimas laukia visų, kurie prisidėjo prie rinkimų dieną vykusių neramumų organizavimo.

REKLAMA

Komentuodamas nesankcionuoto mitingo Minske numalšinimą, kurį įvykdė specialiosios paskirties pajėgos, A. Lukašenka patvirtino, kad „pajėgos saugojo šalį nuo barbarizmo ir netvarkos“, Baltarusijos vadovą cituoja šaltinis. Be to, A. Lukašenka pareiškė, kad jėgos struktūrų pareigūnams buvo nurodęs rinkimų dieną malšinti provokacijas.

Prezidentas taip pat sakė, kad milicija buvo priversta panaudoti jėgą prieš demonstrantus tik tada, kai jie pirmi pradėjo pulti pareigūnus. Anot Baltarusijos lyderio, protesto akciją iš anksto buvo suplanavę jo oponentai, taip pat kovoję dėl prezidento posto. A. Lukašenkos teigimu, „kovotojų grupėms tiesiog reikėjo surasti priežastį pogromų vykdymui“.

REKLAMA
REKLAMA

Opozicijos lyderius jis apkaltino ryšiais su Vakarų jėgomis ir pažadėjo paskelbti tai įrodančius slaptus dokumentus. Anot A. Lukašenkos, informacija bus paskelbta tinklalapyje, kurį Baltarusijos prezidentas įvardijo kaip „baltarusiškąjį „WikiLeaks“.

Baltarusijos vadovas pakomentavo ir Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) pareiškimą, esą rinkimai Baltarusijoje neatitiko demokratijos standartų.

Atsakydamas į ESBO pretenzijas, A. Lukašenka pareiškė, kad pagal organizacijos „užgaidą“ buvo pakeisti šalies rinkimų įstatymai ir kad, reikalaujant ESBO, rinkimų metu buvo pažeisti šalyje galiojantys įstatymai. Pačius rinkimus Baltarusijos vadovas pavadino „garbingais“.

Taip pat skaitykite:

Rinkimų Baltarusijoje stebėtojai: OMON'as talžė nesirinkdamas

Baltarusija po rinkimų: ar represijos bus dar žiauresnės?

A. Lukašenka šalį valdys iki mirties

Minske žiauriai numalšinti protestai

Baltarusijoje jėga išvaikytas opozicijos mitingas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų