REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažeikių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio vyresnįjį inspektorių vidaus tarnybos kapitoną 45-erių Aleksą Markulį skandina įtarimai, kad jis tarnybos metu neblaivus vairavo automobilį.

REKLAMA
REKLAMA

Informaciją, kad Mažeikių rajono Sedos miestelyje automobiliu „Opel Sintra“ važiuoja galimai girtas vairuotojas, šio rajono policijos komisariato pareigūnai gavo praėjusio penktadienio popietę, apie 15.20 val.

REKLAMA

Policijai apie įtartiną eismo dalyvį pranešė jam iš paskos važiuojantis vairuotojas.

Sedos apylinkės inspektorius automobilį „Opel Sintra“ sustabdė Sedos miestelio Telšių gatvėje, į Sedą atvyko ir policijos patruliai.

Civilių drabužiais vilkintis vairuotojas pareigūnams prisistatė esąs vidaus tarnybos kapitonas. Anot teisėsaugininkų, akivaizdžiai buvo matyti, kad vyras yra neblaivus, tačiau tikrintis girtumą jis atsisakė.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos pareigūnai tęsti kelionės automobiliu A. Markuliui nebeleido. Jo vairuota transporto priemonė buvo nuvežta į saugojimo aikštelę.

Dėl vengimo tikrintis blaivumą A.Markuliui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Administracinę bylą nagrinės teismas.

Vengusiam tikrintis blaivumą asmeniui gresia tokia pati atsakomybė, kaip ir už vairavimą sunkaus girtumo būsenos: 2–3 tūkst. litų bauda ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimas 2–3 metų laikotarpiui. Vietoj piniginės baudos gali būti skirtas 10-30 parų administracinis areštas. Tikėtina, kad šios istorijos atgarsių ugniagesių kapitonas sulauks ir tarnyboje.

Sidas AKSOMAITIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų