REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

A. Lukašenka rinkimuose gali surinkti 72 proc. balsų (papildoma)

Laikantis griežtų saugumo priemonių, Baltarusijoje sekmadienį vyksta prezidento rinkimai. Balsavimo teisę šalyje turi maždaug septyni milijonai gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA

Papildyta (17.58) Baltarusijos Centrinė rinkimų komisija skelbia, kad rinkimai jau įvyko, nes balsavo 50 proc. rinkėjų.

REKLAMA

Papildyta (16.40) Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka rinkimuose surinks 72,03 proc. balsų, o artimiausias jo konkurentas Andrejus Sanikovas surinks tik 6,33 proc. Tokius balsavusių rinkėjų apklausos rezultatus skelbia agentūra „RIA Novosti", remdamasi nuomonių tyrimo centro „Ecoom" vadovu Sergejumi Musijenka.

Papildyta (15.15) Lietuvoje esantys Baltarusijos piliečiai per sekmadienį vyksiančius prezidento rinkimus gali balsuoti Baltarusijos ambasadoje, esančioje Vilniaus Mindaugo gatvėje.

REKLAMA
REKLAMA

Papildyta (13.20) Išankstinio balsavimo teise Baltarusijos prezidento rinkimuose pasinaudojo 23,1 proc. rinkėjų. Tai sekmadienį pareiškė Centrinės rinkimų komisijos sekretorius Nikolajus Lozovikas.

Perrinkimo dar vienai kadencijai siekia dabartinis šalies vadovas Aleksandras Lukašenka ir dar devyni kandidatai dalyvavo prezidneto rinkimuose.

Susiskaldžiusi opozicija prieš rinkimus skundėsi dėl bauginimų ir represijų. A. Lukašenkos priešininkai, be to, baiminasi rezultatų klastojimo.

Opozicija sukvietė piliečius sekmadienio vakarą į protestus Minsko centre. Dėl to jau prieš kelias dienas sostinėje buvo sutelkti šarvuočiai. Mitingai buvo uždrausti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Balsavimo eigą Baltarusijoje stebėjo apie tūkstantis tarptautinių stebėtojų, pusė jų - iš Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO).

Pirmą kartą rinkimų kampanijos metu Baltarusijoje buvo leidžiami televizijos debatai, tačiau juose dalyvavo tik opozicijos kandidatai.

A. Lukašenka, kuris šią 10 mln. gyventojų respubliką valdo nuo 1994-ųjų, nemažos dalies paprastų žmonių vertinamas teigiamai ir giriamas už socialiai orientuotos valstybės kūrimą, nors Baltarusijos opozicija ir Vakarai prezidentą kaltina represijomis ir diktatorišku valdymo stiliumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų