REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Televizijos šiemet vienos pirmųjų po žiūrovų namus paskleidė Kalėdų nuotaikas. Šventiškai pasipuošę televizijos laidų vedėjai ir aktoriai, šilti sveikinimai ir linkėjimai, nuotaikingų koncertų ir muzikinių filmų anonsai – taip šiemet Kalėdoms pasiruošė didieji televizijos kanalai. „TV publika" pasidomėjo, kokias Kalėdas televizijoje prisimena legendinė režisierė ir aktorė Galina Dauguvietytė.

REKLAMA
REKLAMA

– Televizijos pradeda švęsti Kalėdas truputį per anksti. Kalėdinių renginių kol kas dar nebuvo daug, išskyrus eglutės įžiebimas, kuris būna kasmet. Žiūrėsime, kokią programą televizijos pasiūlys toliau. Juk dažniausiai per Kalėdas televizijos transliuoja įvairiausius koncertus. Matysime, kas ką šiemet sugalvos. Juk dabar kiekviena televizija nori nušluostyti viena kitai nosį. Apskritai man sunku spręsti, nes lietuviškus kanalus žiūriu retai. Žiūriu „Triumfo arką", TV3 žinias, LNK Rūtos Mikelkevičiūtės laidas. Patologiškai nežiūriu komedijų, nors pati esu didelė humoristė.

REKLAMA

Kai dirbau televizijoje, Kalėdų švęsti negalėjome. Buvo tik, kaip aš vadinu, bolševikų „kalėdos" lapkričio 7 d. Tada tiesiogiai transliuodavome koncertus, įvairius lietuviškus filmus. Koncertai tuomet būdavo milžiniški. Juose dainuodavo Virgilijus Noreika, Vaclovas Daunoras ir kitos tų laikų žvaigždės. Labai kruopščiai muzikos redakcija atrinkdavo atlikėjus, bet kam dainuoti neduodavo. Imdavo tik geriausius. Televizijos orkestras anuomet buvo neblogas. Jie pasistengdavo. O mes darydavome šokius, tokius jau moderniškus. Geriausias jėgas atiduodavome televizijai.

O dabar toks jausmas, kad kas nori, tas ir dainuoja – norėtumėte jūs, galėtumėte dainuoti, norėčiau aš, irgi galėčiau dar padainuoti. Be to, erzina, kad televizijos ne tik ima tuos pačius žmones, bet ir laidas panašias rodo. Nebėra nieko naujo. Nusibosta. Trūksta išradingumo. O humoristinės laidos... Na žinote, sunku lietuviams su humoru. Žinoma, negalima sakyti, kad talentų televizijoje nėra – yra, bet norėtųsi, kad sugalvotų ką nors naujo. Mes provincija. Pasižiūri ir supranti, kokia mes gili provincija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų