REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau antrus metus iš eilės sniego nešykštinti gamta sudaro puikias sąlygas žiemos pramogoms. Tačiau žiemą pramogauti lietuviai nepratę.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pastebima dienraštyje „Vakarų ekspresas“, mūsų nepalyginsi su latviais, kurie mėgsta laisvalaikį praleisti gryname ore ir susikuria idealias sąlygas džiaugtis žiema.

REKLAMA

Kol kas pas mus pramogų sektoriuje žiemą – visiškas štilis. Antai Klaipėdos rajone gausu kaimo turizmo sodybų, tačiau jos ir žiemą siūlo tas pačias poilsio kaime paslaugas, kaip ir šiltuoju sezonu: apgyvendinimą, maitinimą, pirtis.

Nori pobūvių pirtyse

Pasak dienraščio, Gargždų turizmo informacijos centro direktorės Daivos Buivydienės teigimu, iš 26 rajone registruotų kaimo turizmo sodybų, visą sezoną veikia 20, o likusios atsidaro tik vasarą.

REKLAMA
REKLAMA

„Dauguma sodybų jau yra gavusios šventinių užsakymų – vakarui ar visai parai išnuomojamos patalpos ar sodyba. Klientai pageidauja patalpų, pirties, jokių ypatingų žiemiškų atrakcijų nepasigenda. Kol nėra poreikio, sodybų šeimininkai nieko naujo ir nesiūlo. Nors galėtų kooperuotis su ūkininkais, įrengti slidinėjimo trasas, kad bent su tėvais į sodybas atvykę vaikai turėtų kur paslidinėti, pasivažinėti rogutėmis. Bet kol kas niekas tuo neužsiima, nes klientai pageidauja sodyboje tik švęsti ir mėgautis pirties malonumais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Slidinėjančių – vienetai

Nors rajone yra gražių kalvotų apylinkių, pavyzdžiui, Lapiuose, čia kol kas niekam nešovė į galvą mintis įrengti geros slidinėjimo trasos visiems pageidaujantiems. Tiesa, kasmet Lapiuose slidinėja vienas slidininkų klubas – šio sporto entuziastai patys įsirengę keltuvus privačiame sklype.

Pavyzdžiui, Gargžduose, ant Minijos slėnio kalniuko, kuris puikiai tinka pramogauti su slidėmis, rogėmis, snieglentėmis, savaitgalį susirenka tik po keliolika žmonių – jaunų šeimų su vaikais, paauglių. Pasak Gargždų miesto seniūno Sauliaus Bakšinskio, pratinti gargždiškius sportuoti žiemą imtasi pernai. Miesto centre esančioje krepšinio aikštelėje buvo įrengta čiuožykla, bet ji miestelėnų didelio dėmesio nesulaukė.

Šiemet aikštelėje čiuožyklos seniūnija neberengė.

Latviai žiemą ne tik patys aktyviai pramogauja, bet ir vilioja atvažiuoti lietuvius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų