REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors šiemet kelionių sumažėjo, kai kurie Seimo nariai kaip keliavo po pasaulį už mokesčių mokėtojų pinigus, taip ir tebekeliauja. Įdomu, kad aistringiausi keliautojai – pozicijos atstovai. Kaip ir pernai, šiemet daugiausiai skraidė Emanuelis Zingeris. Beje, šiemet jis labai smarkiai padidino „apsukas". Pernai į komandiruotes jis buvo išvykęs „tik" 19 kartų, o šiemet pasiekė naują rekordą – 29 komandiruotės. "Toks mano darbas", – mėgsta kartoti Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Net 5 kartus Tėvynės sąjungos–Krikščionių demokratų partijos (TS–KDP) narys viešėjo Jungtinėse Valstijose, 4 kartus Strasbūre, po 3 kartus aplankė Paryžių ir Briuselį. Vien per rudens sesiją, kai Seimo valdyba paskelbė sugriežtinusi išvykimo tvarką, E. Zingeris išsirengė į 10 komandiruočių – spėjo 2 kartus nuskristi į JAV, padirbėti Prancūzijoje, Portugalijoje, Belgijoje, Kanadoje, Azerbaidžane. Taip pat pabuvojo kelionėje į Izraelį.

Mėgsta keliauti ir Mantas Adomėnas, Petras Auštrevičius. Seimo kanceliarijos Finansų departamento direktorė Danutė Petrauskienė ramina, kad šiemet parlamentarai į komandiruočių biudžetą turėtų „sutilpti". Mat iki gruodžio 1 d. jie buvo išleidę 1 mln. 13 tūkst. litų, o metų limitas – 1,25 mln. litų. Tad per gruodį parlamentarai dar gali praskraidyti ir pravažinėti 237 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų