REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentės Dalios Grybauskaitės veikla geriausiai atspindi gauti apdovanojimai, – mano buvęs Seimo pirmininkas, Tautos prisikėlimo partijos lyderis Arūnas Valinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Esate linkęs provokuoti prezidentę Dalią Grybauskaitę, tad ką galvojate apie paskutinį jos apdovanojimą? Ar vertingesnė yra „Glamour“ žurnalo nominacija metų moteriai (pernykštę rasite čia, - „Balsas.lt“), ar tinklaraščio, susijusio su solidžiu leidiniu „Economist“ metų triukšmadario prizas?

REKLAMA

– Prezidentės niekas neprovokuoja, ji pati peržengia įgaliojimų ribas. Aš manau, kad abu titulai yra visiškai pelnyti. Man tikrai labai malonu, kad ir pasaulinio lygio „Auksiniuose svogūnuose“ mūsų prezidentė stengiasi pirmauti. Tai labai džiugu. Kokia prezidentės veikla, tokie ir apdovanojimai.

Gal taip kalbate todėl, kad, prezidentei pareikalavus, apie trisdešimt parlamentarų jau parėmė interpeliaciją jūsų deleguotam ministrui Gediminui Kazlauskui?

REKLAMA
REKLAMA

– Visų pirma manau, kad tai yra opozicijos pareiga ir teisė taip daryti. Visose demokratinėse, parlamentinėse valstybėse, taip pat ir Lietuvoje, opozicija bet kokiais būdais stengiasi klibinti daugumą. Man tik labai gaila, kad prie ne visai konstruktyvių opozicijos kaltinimų akivaizdžiai prisideda prezidentė. Bet gal toks jos elgesys pelnys dar vieną ar kitą tarptautinę nominaciją.

Tai norite pasakyti, kad opozicijos kaltinimai, jog jūsų deleguoto ministro žinioje esanti būsto renovavimo programa ir jos strigimas bei nusiskundimai, kad Kazokiškių sąvartynas smirda vietos gyventojams – nieko verti?

– Aš net nemanau, kad tai yra kaltinimai. Tai yra tiesiog argumentai, kuriuos jie išsako ir nori išgirsti atsakymus į klausimus, kuriuos jie kelia. Parlamento daugumai, o tiksliau didžiajai tos daugumos daliai, kurią sudaro konservatoriai, visada maloniau permesti visą kaltę kitiems. Dėl darbų, kuriuos turi daryti ne vien konkretus aplinkos ministras, bet labiau net jų pačių deleguotas ūkio ministras Dainius Kreivys. Labai gaila, kad tenka tai konstatuoti, bet, kiek man žinoma, ponas D. Kreivys labiau domisi ne tiek apskritai bendro darbo vardikliu, o tiesiog tampymu kaldros į vieną ar kitą pusę. Šioje vietoje geriausia yra nurašyti savo paties darbo trūkumus, aiškinant, kad kaltesni yra kiti. Manau, kad būtent šioje vietoje didžiausią atsakomybę turėtų atsiimti ponas D. Kreivys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų