REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaunas intensyviai ruošiasi turistų antplūdžiui kitąmet. Viliamasi, kad vykstant tarptautiniams renginiams, užsidirbs ne tik viešbučiai ar restoranai, bet ir butus galintys nuomoti gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno turizmo informacijos centras skaičiuoja, kad mieste šįmet apsilankė maždaug 80-čia proc. daugiau turistų nei pernai – daugumą jų atskraidino „Ryanair“.

REKLAMA

Kitąmet, kai Kaune vyks Tarptautinės „Hanza dienos“, Europos vyrų krepšinio čempionato finalai ir daugybė kitų renginių, tikimasi turistų antplūdžio.

„Šiuo metu „Hanza dienoms“ jau yra daugiau kaip pusantro tūkstančio žmonių rezervavęsi viešbučius. Tai rodo labai didelį susidomėjimą, kadangi dar yra likę keli mėnesiai iki šitos šventės.

O dėl krepšinio čempionato – miestas taip pat yra stipriai pasiruošęs, manom, kad gali tekti naudoti net ir privatų sektorių tam, kad apgyvendintume visus sirgalius“, – sakė Kauno regiono turizmo informacijos centro direktorius Sigitas Sidaravičius.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinio turizmo departamento vadovė mieste ragina plėtoti konferencinį turizmą – tokie renginiai esą ypač būtų pelningi Kaunui.

„Reikia apžiūrėti infrastruktūrą, važiuoti visais keliais, kuriais turistai važiuoja, kai atvyksta autotransportu, autobusais, pasižiūrėti, koks pirmas įspūdis, kai atskrenda lėktuvu. 50 proc. sėkmės – pirmas įspūdis“, – mano Valstybinio turizmo departamento direktorė Raimonda Balnienė.

Kiek kitąmet lėšų bus skirta turizmui ir miesto įvaizdžiui, biudžetą dėliojanti savivaldybė kol kas nežino. Meras sako, galbūt ras apie 2 mln. litų.

Jūratė AANILIONYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų